Lady Gagas ilska mot Donald Trump: ”Dåre och rasist”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Många stora stjärnor har tagit till orda i sociala medier efter George Floyds död och massprotesterna i USA.

Lady Gaga går till attack mot Donald Trump.

”Vi har vetat att han är en dåre och en rasist ända sedan han blev president”, skriver hon på Instagram.

Aftonbladet har tidigare skrivit om att många världsstjärnor, som Beyoncé och Dwayne Johnson, tagit ställning mot våld och rasism de senaste dagarna.

Bland annat twittrade artisten Taylor Swift direkt till Donald Trump:

”Efter att ha gett bränsle åt vit makt och rasism under hela ditt presidentskap har du mage att fejka moralisk överlägsenhet och sedan hota med våld? Vi kommer att rösta bort dig i november.”

Nu går även artisten Lady Gaga ut på sociala medier och fördömer Trumps agerande.

Lady Gaga.
Foto: Richard Shotwell / TT
Lady Gaga.

”Tystade för länge”

I ett längre inlägg skriver stjärnan att hon har mycket att säga om vad som pågår i USA och att hon samtidigt är rädd för att säga något som skapar ytterligare ilska och våld. Hon skriver att hon vill bidra till en lösning och att hon varit rasande över George Floyds död, precis som hon varit rasande över alla svarta människors liv som tagits på grund av systematisk rasism i USA och de korrupta system som låter det fortgå.

”De svartas röster har blivit tystade alltför länge och den tystnaden har visat sig vara dödlig gång på gång. Hur de än protesterat har de inte mötts av medkänsla av de ledare som är avsedda att skydda dem. Folk i USA är rasister, det är ett faktum”, skriver hon.

Foto: Alex Brandon / TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump.

”Misslyckats”

Lady Gaga understryker hur viktigt det är att alla samhällsgrupper stöttar de svartas kamp nu.

”Vi har vetat länge att president Trump har misslyckats. Han sitter på världens mäktigaste position men erbjuder inget annat än okunnighet och fördomar medan svarta människors liv fortsätter att tas. Vi har vetat att han är en dåre och en rasist sedan han blev president. Han ger bränsle till ett system som redan är rotad i rasism, och rasistiska handlingar, och vi kan alla se det hända.”

Hon avslutar:

”Det är dags för en förändring.”

Publicerad:

LÄS VIDARE