Nya anklagelser mot TV4: Problemet utbrett i hela huset

Efter Aftonbladets avslöjande: Tidigare medarbetare vittnar om arbetsmiljöproblem på flera avdelningar

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Flera tidigare medarbetare vittnar om problem med chefer som utövar härskarteknik och dålig arbetsmiljö på flera avdelningar på TV4.

Samtliga upplever att kanalen inte tar problemen på allvar.

– Varför gör inte HR något och vem representerar de egentligen?, säger en tidigare mångårig TV4-anställd.

Arbetsmiljöproblemen på TV4 är mer utbredda och rör fler avdelningar än vad som hittills framkommit i Aftonbladets granskning, det vittnar flera tidigare TV4-anställda om.

Efter att Aftonbladet rapporterat om hur TV4:s ledning lagt locket på kring att flera personer sagt upp sig från TV4 på grund av ett utbrett missnöje med en chef och vittnesmål från ett tiotal nuvarande och tidigare TV4-medarbetare om den bristande arbetsmiljön så har flera tidigare anställda hört av sig.

Enligt dessa är arbetsmiljöproblemen utbredda på flera avdelningar. Personerna som har kontaktat Aftonbladet riktar kritik mot fler chefer på TV4 och säger att det finns en kultur där chefer tillåts utöva härskartekniker systematiskt.

Personer som säger ifrån slutar

De vittnar om sjukskrivningar på grund av utmattning och rädsla för att lyfta problem till chefer om andra chefer. När man väl tar upp problem är upplevelsen att ingenting händer.

Foto: Fredrik Sandberg/ TT NYHETSBYRÅN

– Ett problem som man kan känna är genomgående i verksamheten är att när man rekryterar folk i ledarställning och det går åt fel håll så lyfter man inte det problemet tillräckligt. De personer som är lite besvärliga och säger ifrån försvinner och så fortgår problemet. TV4 lever inte upp till sin nollmission, säger en mångårig medarbetare.

Chefer som favoriserar

En annan person som också har jobbat på TV4 länge säger att samma sak har pågått under många år.

– Chefer favoriserade vissa och pratade skit om kollegor i enskilda samtal med mig. Det var en väldigt ohållbar arbetsmiljö på vissa avdelningar som gjorde att jag och många kollegor mådde dåligt av att gå till jobbet under vissa perioder.

Flera upplever också att TV4 inte lärde sig något efter den turbulenta metoo-perioden.

– TV4 pratade ofta om nolltolerans och vikten av att lyfta arbetsmiljöproblem. Men när man lyfte något till HR var det som att de sopade allt under mattan. Det kändes hemskt att man inte kunde gå till någon och få hjälp när man mådde dåligt eller kände att man hade ont i magen över att gå till jobbet.

Foto: CAROLINA BYRMO
TV4:s vd Casten Almqvist.

Upprörda över HR-direktörens svar

Personer som Aftonbladet har pratat med uppger att man till slut valde att sluta för att man upplevde att det aldrig kommer att bli någon förändring.

Precis som Aftonbladet tidigare har skrivit är man upprörd över TV4:s HR- och kommunikationsdirektör Åsa Barsness mejlsvar på kritiken till Dagens Media om att ”Det är inte ovanligt i ett förändringsarbete att medarbetare ibland tycker det är jobbigt”, utan att bemöta anklagelserna som riktats mot TV4 och tv-kanalens ledning.

– Det handlar inte om att folk blir oroliga under förändring. Det är seniora människor som jobbar på de avdelningarna jag jobbade på och de skulle inte klaga utan anledning. Lyfte man något till Åsa Barsness eller HR så upplevde jag att de gjorde precis det som Åsa gör nu. Säger att inget har hänt.

I fredags kunde Aftonbladet avslöja att den lokala fackklubben på TV4 begärt ett möte med vd:n Casten Almqvist och att kanalens huvudskyddsombud kopplats in redan i somras.

Aftonbladet har upprepade gånger sökt Åsa Barsness, TV4:s vd Casten Almqvist och personalchefen Samir Törnblad utan framgång.

Publicerad:

LÄS VIDARE