Titti Schultz: Det fanns önskemål om att vi inte skulle vara över 40 år

Radioprofilen friserade sanningen under NRJ-tiden

Av: Anna & Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:

För Titti Schultz, 48, innebär fredagsmys något gott att äta och mjuka kläder.

Men matlagningen får sambon Erik stå för. 

– Han finner någon slags frid i att laga mat medan jag får panikångest.

Titti Schultz.
Foto: Peter Wixtröm
Titti Schultz.

Det är två år sedan du tog över som programledare för P4 Extra, hur känns det?

– Nu känns det som jag har blivit varm i kläderna. Jag trivs så otroligt bra. Jag får göra tunga och viktiga nyheter, men jag får också skratta mycket.

Saknar du kommersiell radio, eller det som du har kallat för ”tingel tangel-radio”?

– Haha! Det sa jag faktiskt med kärlek. Men det gör jag inte, jag har inte gjort det en endaste gång. Det är naturligtvis skönt, men jag var rätt klar med det. 

Vi måste ju snacka om det här med att du på slutet av NRJ-perioden friserade sanningen lite för att verka lite ballare? Att du till exempel sa att du var ute och festade när du satt hemma…

– Det var ju lite så och det fanns ett önskemål om att vi inte skulle vara över 40 år, vilket vi var. Eftersom målgruppen var betydligt yngre fick man anpassa sig om vad man hade gjort på helgen och inte säga att man i själva verket gått skogspromenader, plockat svamp och lärt sig sticka. Man fick låtsas att man hade varit ute på lite galej. Bara att jag använder ordet galej…

Foto: Peter Knutson
Titti Schultz.

Hur ser det ultimata fredagsmyset ut?

– Antingen är jag i London, jag längtar dit så jag håller på att smälla av. Annars är det ultimata fredagsmyset att det är blankt i almanackan hela helgen och man kan kosta på sig att vara spontan. Mest vill jag sitta och bara göra ingenting tillsammans med min sambo, goda vänner eller helt själv. Äta gott, dricka gott och ha väldigt mjuka kläder på mig.

Kan det bli svennebanan-tacos?

–Det kan det mycket väl bli. Men min sambo är rätt road av att laga mat så oftast får jag snäppet mer avancerade grejer. Han finner någon slags frid i att laga mat medan jag får panikångest. 

Foto: KARIN TÖRNBLOM
Titti Schultz med sambo Erik Nääs. 

Du och Erik har kamperat i femton år, det är inte illa. Hur ska det firas?

– Det är ju nästan lite omodernt. Men jag är väldigt oromantisk och när vi blev ihop sa Erik till mig att han var romantisk. Det oroade mig att han skulle ha massa förväntningar på mig. Men det visade sig tack och lov att han ljög. Han har inte uppvisat några sådana tendenser på femton år, haha! 

Ni är kort och gott två oromantiska jäklar?

– Det kan man säga. Vi har inte pratat om att fira på något sätt, men nu har ni gett mig något att fundera på… 

En sista fråga. Hur trött är du på den eviga frågan om att du inte vill ha barn?

– Jättetrött! Jag är så less. Men nu vid 48 års ålder har jag känt att det börjar lätta lite, folk har börjat släppa det där. 

Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Roger Nordin och Titti Schultz på Rix MorronZoo 2007.
Publicerad:

LÄS VIDARE