Vännerna sörjer tv-ikonen Regis Philbin

President Trump: ”En fantastisk person och god vän”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Tv-världen sörjer kollegan och vännen Regis Philbin som dog i fredags.

Även Donald Trump har uttryckt sin sorg.

”Han sa hela tiden att jag borde kampanja till president”, skriver Donald Trump på Twitter.

Den amerikanska tv-legendaren Regis Philbin dog i fredags 88 år gammal. Nu sörjer fansen, vännerna, kollegorna och presidenten den humoristiske programledaren.

På Twitter hyllar Donald Trump, 74, vännen Regis Philblin som han kallar ”den största i tv-historien”.

”Han var en fantastisk person och min vän. Han sa hela tiden att jag borde kampanja till president. Han har världsrekordet i flest livetimmar i tv, och det gjorde han bra. Regis, vi älskar dig”, skriver presidenten.

Regis Philbin och Kelly Ripa i "Live! with Regis and Kelly" 2011.
Foto: CHARLES SYKES/AP
Regis Philbin och Kelly Ripa i "Live! with Regis and Kelly" 2011.

”En enorm dos av humor”

Philbin var en återkommande gäst hos Jimmy Kimmel, 52, i hans show ”Jimmy Kimmel Live!”. Komikern och talkshow-värden hedrar sin vän och kollega på Twitter där han också nämner komikern Don Rickles som dog 2017.

”Regis var en fantastisk programledare, en god vän och en enorm dos av humor. Han lämnar en underbar familj och ett tv-arv som blir svårt att överträffa. Regis, jag hoppas att vår vän Rickles mötte dig vid pärleporten med öppna armar och ett gäng förolämpningar som du älskade”, skriver komikern på Twitter.

”Han tillförde skratt och glädje i våra hem varje dag”

2001 hoppade Kelly Ripa, 49, in i stället för Kathie Lee Gifford, 66, i talkshowen ”Live! With Regis and Kathie Lee”, och showen bytte namn till ”Live! With Regis and Kelly”. Nu sörjer Ripa sin tidigare parhäst i ett inlägg på Instagram.

”Vi är så ledsna över Regis Philbins bortgång. Han var ultimat på det han gjorde och han tillförde skratt och glädje i våra hem varje dag med ”Live” i mer än 23 års tid”, skriver hon.

Ripa skriver att de som har haft Philbin som mentor är lyckligt lottade.

”Vi skickar vår djupaste kärlek och kondoleanser till hans familj och hoppas att de kan hitta lite tröst i att veta att han lämnade världen som en bättre plats”, avslutar hon.

”Det går inte att sätta ord på den kärlek jag känner”

Senare under kvällen uttalade sig även Kathie Lee Gifford om sin nära vän och kollega under många års tid.

”Det går inte att sätta ord på den kärlek jag känner för mig fina vän, Regis. Jag älskade honom och varje dag med honom var en gåva. Vi tillbringade 15 år tillsammans med att skratta och dumma oss - en tradition och en vänskap som vi delade fram till just denna dag”, skriver hon på Instagram.

Publicerad:

LÄS VIDARE