SVT stoppade Luuk och Lindström från att vara med i Kanal 5-program

Fick inte delta i Filip & Fredriks ”Alla mot alla”: ”Råbesvikna”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

SVT stoppade Kristian Luuk och Fredrik Lindström från att delta i frågesportprogram ”Alla mot alla” i Kanal 5.

Men flera andra SVT-profiler tillåts vara med.

– Vi blev råbesvikna förstås, säger Fredrik Wikingsson.

I våras hade duon Filip Hammars och Fredrik Wikingssons frågesportprogram ”Alla mot alla” premiär i Kanal 5. Nästan ögonblickligen drogs paralleller till SVT:s långkörare ”På spåret” och programmet kallades omgående för en ”plankning” av Aftonbladets Karolina Fjellborg.

Trots det vann ”Alla mot alla” på Kristallen-galan i fredags i kategorin Årets underhållning där en av konkurrenterna var just ”På spåret”.

I skrivande stund sänds programmets andra säsong. Bland de tävlande märks flera etablerade SVT-medarbetare som Janne Josefsson, Suzanne Axell, Karin Magnusson från ”Morgonstudion” och komikern David Sundin som ska leda Melodifestivalen nästa år.

1 av 2 | Foto: Thomas Johansson
Fredrik Lindström och Kristian Luuk i ”På spåret”.

Nöjesbladet kan nu avslöja att andra som var påtänkta som tävlande, och som väldigt gärna ville vara med, var programledarna för ”På spåret”, Kristian Luuk och Fredrik Lindström. Men de stoppades av SVT.

Skickade syrligt sms till SVT-chef

Fredrik Wikingsson är besviken på SVT:s agerande:

– Jag och Filip är tv-nördar så när vi ser ett bra tv-ögonblick dyka upp i horisonten går vi igång, sedan kommer tomten och tar det ifrån en, då blir man besviken. Vi blev råbesvikna förstås. Man tappar geisten i kanske 30 sekunder, men vi hoppas vid gud att SVT tänker om till kommande säsonger eftersom de nu inser att det är ett sådant himla bra program. Det är inga hard feelings, framför allt inte mot Kristian och Fredrik, vi älskar dem, det hade varit otroligt att ha med dem i programmet.

Förstår du hur SVT tänker, ”Alla mot alla” är ändå lite åt ”På Spåret”-hållet?

– Vi har ju varit med i ”På Spåret” fem-sex gånger så på så sätt tycker jag det hade varit schysst om några från ”På Spåret” är med hos oss, men vad ska jag säga? Det är upp till dem.

Det är ju flera andra SVT-profiler som är med, som Janne Josefsson och Karin Magnusson?

– Jag vet faktiskt inte vad det finns för preferenser. Vi påpekade givetvis det, om de får vara med borde väl de få vara med, men varför vet SVT mer än jag.

Det var en fågel som kraxade i våra öron att du skickade ett syrligt sms till SVT:s nöjesansvarige Peter Nyrén?

– Jag och Filip är väldigt syrliga av oss, men längre ned i den sms-tråden så slutar det med hjärtemojis. Det är väldigt kort brinntid på våra raseriutbrott.

SVT: ”Problematiskt i våra ögon”

Peter Nyrén kommenterar beslutet i ett mejl till Nöjesbladet:

”Vi gillar att programledare och profiler som jobbar för SVT syns i andra media och också som gäster i andra tv-program vid enstaka tillfällen. När det gäller ”Alla mot alla” så innebär det dock att man som deltagare förbinder sig att vara med i hela säsongen eller i alla fall i flera program. Det bli då mer problematiskt i våra ögon.

För de profiler som under säsongen av ”Alla mot alla” leder eller medverkar i egna program på SVT så tyckte vi inte det var lämpligt att de skulle bli så synliga och sammankopplade med en annan kanals program”.

Nöjesbladet träffar Kristian Luuk på Kristallen och han medger att han fått frågan och att han gärna ville vara med i ”Alla mot alla”:

– Ja, det ville vi, men jag vet inte varför det inte gick. Det var SVT som inte ville det.

Vi hörde att Fredrik var väldigt sugen på att vara med och älskar ”Alla mot alla”?

– Ja, jag också. Vi tävlar mot varandra här i kväll på Kristallen.

Är du besviken att ni inte fick vara med?

– Jag tittar gärna, förklarar Luuk diplomatiskt.

SVT-profil: ”Väldigt mystiskt”

Karin Magnusson, som leder ”Morgonstudion” i SVT, är en av de som är med och tävlar, i lag med Rickard Olsson. Hon är förvånad att SVT gör olika bedömningar.

– Det där är väldigt mystiskt, men vi jobbar ju på olika redaktioner och jag tror att olika avdelningar gör olika bedömningar, säger hon.

Så det är inte en policyfråga då?

– Nej, jag blev lika förvånad som ni, för mig var det inga konstigheter och alla tyckte det var jätteroligt att jag skulle vara med, men sedan har jag förstått att alla avdelningar inte har resonerat på samma sätt. Jag tror det är lite godtyckligt.


PODD: Så utnyttjar bedragarna svenska kändisar – för att komma åt dina pengar

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om hur bedragare använder sig av svenska kändisar för att lura dig på pengar.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE