”Bonde söker fru”-Pelle: Därför tog det slut med Karin

Berättar om tuffa uppbrottet

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Uppbrottet från Karin Nordström tog hårt på Pelle Hansson Edh som rasade i vikt.

I ”Bonde söker fru – vad hände sedan?” berättar han om varför det tog slut.

– Jag kände att jag inte riktigt räckte till alla gånger, säger han.

Pelle Hansson Edh, 30, och brevskrivaren Karin Nordström flyttade ihop redan innan förra årets säsong av ”Bonde söker fru” hade börjat sändas på tv. Men under hösten stod det klart att de hade separerat och att Karin Nordström hade flyttat från gården. Vänner började oroa sig när hjärtesorgen fick Pelle Hansson Edh att rasa i vikt. Nu berättar han om anledningen till uppbrottet i specialprogrammet ”Bonde söker fru – vad hände sedan?”

– Ibland funkar det inte och blir inte som man har tänkt sig, säger han till programledaren Linda Lindorff, 48, som svarar:

– Fasen så sorgligt det är. På riktigt, så jädrans skitsorgligt.

 Pelle Hansson Edh.
Foto: TV4
Pelle Hansson Edh.

”Olika faser”

Han berättar att det var i våras som det började knaka i fogarna.

– Det har varit tungt så klart att vi gick skilda vägar. Eftersom jag kände så pass starkt för Karin.

Han säger att Karin Nordström kände att de var lite för olika.

– Det som hände var nog att verkligheten kom ikapp oss, vi var i olika faser i livet. Hon var kanske lite mer framåt, och ville åka iväg och hitta på saker mer. Visst, man är låst med gård och så och man vill göra saker själv också, så är det ju.

Foto: TV4
Linda Lindorff rörs till tårar när Pelle berättar om uppbrottet.

”Olycklig”

Han fortsätter.

– Hennes vänner och familj var kvar söderut och avståndet blir ganska långt till dem. Det kan också tära på det, att man kanske känner sig väldigt ensam. Det var mycket bara hon och jag, och jag kände att jag inte riktigt räckte till alla gånger.

Beslutet att gå isär låg lite mer på Karin Nordströms sida, säger han.

– Hon började känna sig olycklig. Så det är bara att försöka släppa taget, gå vidare och acceptera. Även om det känns väldigt tufft.

Trots att det har varit sömnlösa nätter tror han att det var rätt beslut att hon flyttade ut.

– Hon skulle nog bara blivit mer olycklig om hon hade stannat. Det hade ätit upp oss båda ännu mer om hon hade stannat.

Foto: TV4
Pelle och Karin separerade tidigare i år.

Aftonbladet når Pelle Hansson Edh över telefon inför sändningen av ”Bonde söker fru – vad hände sedan?” och nu känner han att han har kunnat gå vidare. Men ännu har det inte varit läge att börja dejta andra.

– I dagsläget är det bra. Nu har det ändå gått några månader sedan man spelade in det där. Dejta vet jag inte, jag tar det ganska lugnt. Det finns en anledning till varför det tar slut, är man inte rätt för varann så är man inte. Nu gäller det att blicka framåt, men jag har ingen brådska utan tycker att man ska ta det lugnt. Jag känner ingen stress att jag måste träffa nån nu, det kommer när det kommer, säger han.

”Kilona börjar komma tillbaka”

Det var många som var oroliga över att du gick ner så mycket i vikt i somras, hur mår du nu?

– Ja, men det är ju bondens vardag på sommaren med mycket jobb och att man inte hinner med att äta. Så det har mycket med det att göra, men lite viktras blir det väl med ett uppbrott också, det hör nog till att man inte har samma matlust. Men största delen är att man jobbar mycket och glömmer bort att äta. Nu har kilona börjat komma tillbaka med vinterlugnet.

Karin Nordström har tidigare kommenterat uppbrottet i ett sms till Aftonbladet, där hon skrev att hon önskar Pelle Hansson Edh ”allt det bästa i livet”.

”Mina känslor har inte funnits där senaste tiden på grund av vissa motgångar. Till slut kände jag att jag inte var mig själv längre och ganska olycklig”, skrev hon då.

”Bonde söker fru – vad hände sedan?” sänds tisdag den 22 december 21:00 i TV4 och på TV4 Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE