Den okända anledningen bakom ”Känn ingen sorg” på Ullevi

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LUNDSTEN MEDIA

NÖJE

I går kväll spelade Coldplay ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” på Ullevi.

Nu visar det sig att sångaren Chris Martin under måndagen besökte ett sjukhus och blev tipsad om låten, rapporterar GP.

– Vi försökte översätta delar av texten åt honom. "If heaven exists I'm lost”, säger Lina, 19, till tidningen.

I går kväll, under sin andra konsert på Ullevi, sjöng Coldplays sångare Chris Martin refrängen till ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”, i Håkan Hellströms egen hemstad. Det var något som verkligen uppskattades av fansen. Nu sprids videos från showen över internet.

– Snälla, ursäkta mitt svenska uttal, sjöng han, innan han drog igång en lugn version av ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”, med gitarr som enda instrument.

Hela publikhavet sjöng med. Men det finns en bakgrundshistoria till att låten spelades under konserten. Under måndagen besökte sångaren Chris Martin åtta ungdomar på anorexi- och bulimiaavdelningen på Drottnings Silvias barnsjukhus, rapporterar GP. Lina, 19, var en av dem som samlades i dagrummet för att möta världsstjärnan.

– Vi började bara skratta och kunde inte tro att det var sant! Men han kom in som att det var världens mest naturliga grej. Han gick runt och hälsade på alla och satte sig i skräddarställning på golvet, säger hon till GP.

”Förstod vad vi går igenom”

Han spelade ett par låtar och tog sig tid för en pratstund. För tidningen berättar Lina att han även passade på att fråga om det fanns någon svensk låt som han kunde köra på scen samma kväll, och fick då det givna svaret ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” av Håkan Hellström.

– Vi försökte översätta delar av texten åt honom. "If heaven exists I'm lost”. Fantastiskt vilken fin text" sa han, säger Lina till GP.

Publicerad:

LÄS VIDARE