Keith Richards

Rolling Stones musa död – blev 73 år

Hade barn ihop med Keith Richards

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Anita Pallenberg, modell, skådespelare och musa till Rolling Stones, har dött.

Hon hade en romans med Brian Jones, fick barn med Keith Richards och spelade mot Mick Jagger i 1970-tals filmen ”Performance”.

Anita Pallenberg blev 73 år gammal.

Anita Pallenberg var en tysk-italiensk modell och skådespelare, som spelade mot Mick Jagger i ”Performance” 1970, fick barn med hans Rolling Stone-kollega Keith Richards och umgicks i sin ungdom med Andy Warhol.

Hennes bortgång bekräftas av vännen Stella SchnabelInstagram, dotter till målaren och filmskaparen Julian Schnabel. Anita Pallenberg somnade in under tisdagen. Dödsorsaken är okänd.

Anita Pallenberg föddes 1944 i Italien. Hon skickades till Tyskland som barn för att gå i skola där, men blev relegerad vid 16 års ålder. Pallenberg åkte då till New York, där hon började umgås med konstnären Andy Warhol.

”En valkyria”

1965 smög Anita Pallenberg och en vän in backstage på en Rolling Stones-konsert i München. Busstrecket ledde till en romans med gitarristen Brian Jones, men Anita Pallenberg lämnde honom för Keith Richards. De fick tre barn, Marlon, Angela och Tara, och var tillsammans fram till 1980.

”Jag gillar en livfull kvinna. Och med Anita visste du att du fick en valkyria – det var hon som bestämde vem som skulle dö i strid”, skrev Richard i sin självbiografi ”Life” 2010, enligt Hollywood Reporter.

Spelade mot Jane Fonda och Mick Jagger

Anita Pallenberg gjorde karriär både som modell och skådespelare. Hon spelade bland annat mot Jane Fonda i ”Barbarella” från 1968 och mot Marlon Brando och Richard Burton i ”Candy”. Hon spelade även mot Mick Jagger i ”Performance” från 1970.

Anita Pallenberg blev 73 år gammal. Hon lämnar efter sig barnen Marlon och Angela. Sonen Tara dog i plötslig spädbarnsdöd 1976.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp smidigt startkit här

Dentway

Hitta rätt bland sommarens konserter

Publisert:

LÄS VIDARE

Så håller sig Rolling Stones-stjärnorna i form trots åldern

ÄMNEN I ARTIKELN

Keith Richards

Mick Jagger

The Rolling Stones