Claes Elfsbergs barn svårt sjuka

”För ögonblicket är det inte bra”

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Lasse Allard / AFTONBLADET / 2116
Claes Elfsberg

NÖJE

SVT-profilens barn har drabbats av svåra sjukdomar.

Två av Claes Elfsbergs och hustrun Monicas fyra barn insjuknade inom loppet av 1,5 år.

– När barnen har blivit sjuka de senaste åren så har jag gråtit väldigt mycket, säger han i en intervju med Expressen.

Två av Claes Elfsbergs, 68, barn har drabbats av svåra sjukdomar den senate tiden, med operationer och långa läkarbehandlingar som följd. Det berättar SVT-profilen i en intervju med Expressen.

– Vi brukar säga att vi tillsammans har fyra barn, Monica har ett och jag har tre barn, och utan att gräva alltför mycket i detaljerna så har två av dessa fyra barn inom loppet av 1,5 år drabbats av svåra sjukdomar som har krävt svår och besvärlig läkarbehandling och operation och sådant. Det där är för mycket, med två av fyra som hotas till livet. Men det är också något som svetsar samman en familj, säger han.

”Mitt i behandling för cancer”

Programledaren, som efter pensionen för ett år sedan har fortsatt att arbeta för SVT, bland annat med ”Gomorron Sverige”, berättar i intervjun om sin och hustrun Monicas sorg över sina barns sjukdomar.

– När barnen har blivit sjuka de senaste åren så har jag gråtit väldigt mycket, säger han till Expressen.

På frågan om hur barnen mår nu, svarar Elfsberg:

– Den ena som blev sjuk för 1,5 år sedan är väl lite bättre utan att vara helt bra och den andra är mitt i sin behandling för cancer, just nu. Hon kommer att bli bra, men just för ögonblicket är det inte bra, säger han i intervjun.

Publicerad:

LÄS VIDARE