Johnny Depps kontring – överklagar också domen i rättegången mot Amber Heard

Motdraget mot exfrun

Johnny Depp har kontrat Amber Heards överklagan.

Nu överklagar även han domen – där han fälldes för förtal av Amber Heard på en punkt.

Under torsdagen överklagade Amber Heard, 36, domen i förtalsmålet i rättegången mot exmaken Johnny Depp, 59.

Överklagan kom nästan två månader efter att den livesända och världsomtalade rättegången mellan skådespelarstjärnorna och exmakarna avslutats.

Nu gör Johnny Depp samma sak, skriver New York Post som har tagit del av domstolsprotokollet.

Under fredagen lämnade hans team in överklagan. De hoppas på att överklagandet kommer att leda till att Johnny Depp slipper betala skadeståndet på två miljoner dollar till Amber Heard efter att han fälldes för förtal på en punkt, skriver tidningen.

Heard överklagar – efter bakslaget

Amber Heards överklagan kom en vecka efter att en domare avslog hennes begäran om att domen mot henne ska ogiltigförklaras och att rättegången ska tas om. Hennes advokatteam hävdade då att fel hade begåtts under rättegången.

Fälldes för förtal i juni

I juni fälldes Amber Heard för förtal, efter att i en opinionsartikel i Washington Post ha hävdat att hon levt i en relation där hon blivit misshandlad. I artikeln namngav hon aldrig Johnny Depp. Totalt dömdes hon att betala 15 miljoner dollar i skadestånd, men summan begränsades till 10,3 miljoner på grund av ett skadeståndstak i delstaten Virginia.

Johnny Depp å sin sida fälldes också för förtal av Amber Heard på en punkt, till att betala två miljoner dollar i skadestånd till sin exfru.

Johnny Depp och Amber Heard.
Johnny Depp och Amber Heard.
Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE