”Scooby-Doo”-skaparen död – bara månader efter kompanjonen

Ken Spears blev 82 år

Publicerad:
Uppdaterad:
Ken Spears är en av skaparna bakom ”Scooby-Doo”.
Foto: Familjens bild/TBS
Ken Spears är en av skaparna bakom ”Scooby-Doo”.

NÖJE

Ken Spears har dött 82 år gammal.

För bara två månader sedan dog hans ”Scooby-Doo”-kompanjon Joe Ruby.

– Ken har varit en förebild för oss så länge han har levt och han kommer att leva vidare i våra hjärtan, säger sonen till Variety.

Scooby, Shaggy, Velma, Fred och Daphne har sorg – igen. Ena ”Scooby-Doo, var är du!”-skaparen Ken Spears har dött 82 år gammal. Det bara en kort tid efter sin kompanjon Joe Ruby, skriver bland annat People.

Enligt Ken Spears son Kevin Spears dog han i fredags efter en tids sjukdom.

– Ken kommer alltid bli ihågkommen för sin kvickhet, sitt historieberättande, sin lojalitet till familjen och sin höga arbetsmoral, säger han till Variety.

– Ken har inte bara gjort ett avtryck i familjen, utan han har berört så många som en av skaparna av ”Scooby-Doo”. Ken har varit en förebild för oss så länge han har levt och han kommer att leva vidare i våra hjärtan.

För bara två månader sedan dog hans vapendragare Joe Ruby 87 år gammal.

Tillsammans gjorde de succé över hela välden med den tecknade långköraren om mysteriegänget Scooby, Shaggy, Velma, Fred och Daphne som hade premiär 1969 i CBS.

Flera spin offs har gjorts på serien och förutom ”Scooby-Doo” har de skapat serier som ”Dynomutt” och ”Jabberjaw”. Duon har huserat på både CBS och ABC och startade senare en egen studio där de fortsatte att skapa tecknade serier.

Foto: TV 3
Scooby-Doo.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN