Filip Dikmens krav på TV4: ”Vill kunna kritisera”

Publicerad:
Uppdaterad:
Filip Dikmen.
Foto: Senjor studio / TV4
Filip Dikmen.

NÖJE

Han är känd för att ha många åsikter.

Nu ansluter Filip Dikmen som programledare i nya ”Big Brother”.

– Jag kommer säga emot lika mycket som alltid, säger han.

På måndag den 15 februari är det omtalade programmet ”Big Brother” tillbaka med en ny säsong.

Nu avslöjas den fjärde profilen som gör övriga programledare sällskap i årets upplaga av dokusåpan: komikern, influeraren och youtubern, Filip Dikmen, 24.

– Om det finns något som är så högt och lågt och ofiltrerat så är Big Brother det enda i svensk tv som återspeglar min Youtube-kanal, där jag försöker få innehållet att vara så äkta och rakt som möjligt, säger han.

Vill kunna kritisera

Valet att inta en programledarroll i ”Big Brother” var däremot inte självklart.

– Jag vill inte vara den ”typiska programledaren”, om man ska vara det så finns det många som är betydligt bättre än mig, säger Filip Dikmen.

Han menar att programledare många gånger behöver vara ”opartiska och snälla” för att orättvisa inte ska uppstå.

– Jag vill inte vara den som accepterar allt, om rasism eller något annat uppstår så vill jag kunna kritisera det, och det gick TV4 med på.

Följarna behöver inte vara oroliga

Filip Dikmen har en Youtube-kanal med 268 000 prenumeranter, och ett Instagram-konto med 445 000 följare.

– Jag har i fem år haft en plattform där jag säger emot. Och jag kan säga till mina följare att de inte behöver vara oroliga. Jag kommer säga emot lika mycket som alltid.

Arantxa Álvarez, Malin Stenbäck och Kirsty Armstrong är med och leder Big Brother 2021.

Tidigare kritiserat ”reality”

På sina plattformar delar Filip Dikmen ofta med sig av sina åsikter kring andra profiler. Bland annat har Malou von Siwers och Youtube-profilen Vlad Reiser fått smaka på hans kritik.

Även realityprogram är ett återkommande kritiserat ämne.

– Det är när det är överproducerat och idioti romantiseras, och tittarna får inte veta vad som är sanning och inte.

Skillnaden till de programmen är att ”Big Brother” är mer av ett ”socialt och psykologiskt experiment”, där helt olika typer av människor möts, menar han.

– När jag var yngre och kollade på tv såg ingen ut som mig, lät som mig eller var som mig, det var väldigt ovanligt. Så det ska bli kul att få fram min humor och mina åsikter i tv-rutan, i ett gammalt koncept där min roll är moderniserad, berättar Filip Dikmen.

Stenbäck tillbaka i år igen

Han kommer att medverka i studioavsnitten på måndagar och torsdagar för att dela med sig av sina åsikter kring det som händer i huset. Då gör även Arantxa Álvarez honom sällskap.

Men även Malin Stenbäck programleder, liksom förra året. Och i år blir komikern Kirsty Armstrong hennes sidekick. De kommer att vara med under alla fyra studiosända avsnitt, måndag till torsdag.

Det känns jättekul med en ny säsong av årets mest omtalade program. Vi kommer att förfina och utveckla det här otroligt spännande konceptet till nya nivåer”, sa Joel Bendrik, exekutiv producent, i ett uttalande tidigare i höstas.

Publicerad:

LÄS VIDARE