Svenske skådespelaren erkänner sexbrott i USA

Får minst tio års fängelse

Av: Rosanna Berg

Publicerad:
Uppdaterad:

Den svenske skådespelare som sitter häktad i USA för sexbrott mot minderårig har erkänt.

Enligt Expressen har han skrivit på en uppgörelse och kommer att dömas till minst tio års fängelse.

Den svenske skådespelare som suttit häktad i USA i ett år efter att ha förgripit sig sexuellt på en minderårig flicka erkänner sexbrottet.

Han ska ha skrivit på en uppgörelse där han erkänner att han övertalat den minderåriga flickan till ”sexuell aktivitet”. Eftersom straffskalan för det brott han är åtalad för ligger på mellan tio år och livstid kommer han att få minst tio års fängelse, skriver Expressen.

Tidningen skriver även att straffet troligen kommer att ligga på den mildare delen av straffskalan eftersom han nu ”tagit ansvar för sina handlingar”, men att minimistraffet gäller oavsett. Straffet bestäms senare i oktober.

Den svenske skådespelaren riskerar minst 10 år i fängelse.
Foto: Polisen
Den svenske skådespelaren riskerar minst 10 år i fängelse.

Hotellgäster slog larm

Det var på ett hotell i Palm Bay i Florida i juli förra året som skådespelaren i greps av polisen. Andra hotellgäster hade slagit larm om att han umgåtts närgånget med en minderårig flicka.

Både mannen, som är i 40-årsåldern, och flickan, som är i tonåren, var på hotellrummet när polisen kom dit.

På platsen hittade polisen bland annat använda kondomer i en papperskorg.

Aftonbladet har tidigare rapporterar att mannen har erkänt brott i polisförhör. Flickan ska även ha bekräftat i förhör att hon och mannen haft sex och att hon deltog frivilligt.

Den svenske skådespelaren greps i Florida i juli förra året.

Träffades på internet

Skådespelaren och flickan träffades på internet och hade kontakt en längre tid innan han hälsade på henne i USA i mars förra året. I maj åkte han tillbaka för att träffa henne igen.

Sexualbrotten ska ha skett vid upprepade tillfällen mellan den 1 mars och den 20 juli förra året. Åldersgränsen för att ha sex i Florida är 18 år.

Publicerad:

LÄS VIDARE