Hunden upptäckte Shannen Dohertys cancer

Av: Linn Elmervik, Filip Joelsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Doherty gav sig själv 5 år

1 av 4

Hon sniffade på skådespelerskans högra bröst långt innan diagnosen ställdes.

Shannen Dohertys hund upptäckte hennes cancer innan läkarna gjorde det, säger hon till Entertainment Tonight.

Shannen Doherty, 45, fick diagnosen bröstcancer i februari förra året. Men redan innan dess kände hennes hund Bowie på sig att något var fel, menar stjärnan.

– Hon sniffade som besatt här på min högra sida för längesen. Så det var logiskt när jag blev diagnostiserad, säger hon.

Bowie skyddade dessutom Shannen Doherty efter att hon påbörjat sin behandling.

– När jag kom tillbaka från operationen var hon i det området. När jag genomgick min första cellgiftsbehandling luktade hon upp och ner över hela min kropp. Hon har alltid varit överbeskyddande, men nu har hon blivit en galen, överbeskyddande hund, säger hon.

För bara några dagar sedan berättade Shannen Doherty att bröstcancern hade spridit sig till lymfkörtlarna. Nu genomgår hon cellgifts- och strålbehandling.

Gav sig själv fem år

I idag är Shannen Doherty, sjukdomen till trots, positivt inställd till framtiden och tror på en lång framtid, skriver Entertainment Tonight. Annat var det i början när beskedet fortfarande var nytt.

– Jag satt ner med min man. Jag minns att vi var i New York tillsammans, på en italiensk restaurang i Brooklyn, och jag tittade på honom och sa: ”Jag hoppas att du njuter av varje sekund som du har med mig, för jag kommer att vara död om fem år, berättar Doherty för Entertainment Tonight.

Publicerad:

LÄS VIDARE