Mejla

Jan-Olov Andersson

Svårt att överträffa känslostyrkan i Marika Carlssons historia

Jag blev också starkt berörd av ”Stjärnorna på slottet”

NÖJE

För ett par år sedan dröjde det två och ett halvt program innan de första tårarna kom.

I Marika Carlssons program kom alla känslorna på en och samma gång, för att citera en känd poppoet.

Det blev tårar om och om igen…

Då, för två år sedan, var det i Måns Möllers program som det brast för huvudpersonen. Innan dess hade vi mött tuffingen Dragomir Mrsic och Julia Dufvenius Wollters, som mer utstrålade mycket ilska när hon pratade om tillståndet på vår nationalscen Dramaten.

Årets deltagare är i tur och ordning Marika Carlsson, Carola Häggkvist, David Lagercrantz, Grynet Molvig och Per Andersson.

Har svårt att tro att något av programmen i känslostyrka ska överträffa säsongsstarten med Marika Carlsson, stå upp-komikern som är den som har den tuffaste levnadshistorien.

Marika Carlssons tårar i ”Stjärnorna på slottet”.

Hon är adopterad från Etiopien, där hon hittades undernärd i ett dike, under svältkatastrofen 1973. Hon växte upp i frikyrklig miljö, något som en del kanske skulle förtala i efterhand, men hon säger det blev räddningen när hon som barn blev mobbad och utsatt för rasism på grund av sin hudfärg. Och efter att ha velat fram-och-tillbaka vem hon egentligen var, och vad hon skulle göra av livet, kom hon ut som stå upp-komiker och som lesbisk. Nu har hon varit tillsammans med sin stora kärlek i åtta år och gift i två, men vägen till att de blev ett par var inte heller precis spikrak.

Carola Häggkvists tårar i ”Stjärnorna på slottet”.
Carola verkade extra engagerad

Övriga stjärnor på slottet häpnade över historien och fällde tårar över den.
Marika själv brast ut i tårar mest hela tiden.

Carola verkade extra engagerad, med sin religiösa tro och för det faktum att hennes Melodifestivalsvinst 1983 hade betytt mycket för Marika.

Jag blev också starkt berörd framför tv:n.

Och när jag tänker efter, blir jag ännu mer imponerad över hur Marika faktiskt har lyckats förvandla sin levnadshistoria, fylld av så mycket svärta och en hel del motgångar, till två av de roligaste stå upp-föreställningar jag har sett, ”En negers uppväxt” och ”Jag är Gud” (för de som inte upplevde dem på scenen, finns båda att se på Netflix).

En stark start på årets säsong av ”Stjärnorna på slottet”.


Ett par andra noteringar

Var det bara en känsla eller… hade inte stjärnornas kock Tareq Taylor fått en lite större roll än han brukar ha, just detta år när han är hela Sveriges älskling?
Är det stjärnorna själva eller tv-produktionen som hittar på lekarna som ska få tiden att gå i några minuter? Premiärprogrammets barnsliga lekar var hur som helst inte bra tv.

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Av: 

Jan-Olov Andersson

Publisert:

LÄS VIDARE

Så mycket tjänar deltagarna i ”Stjärnorna på slottet”

ÄMNEN I ARTIKELN

Stjärnorna på slottet

Marika Carlsson

Carola Häggkvist

Tareq Taylor