Renaida om tiden efter cancerbeskedet: ”Allt bara raserades”

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:

Renaida Braun drabbades av cancer i halsen och nyligen avlägsnade läkarna den elakartade tumören.

Nu berättar artisten om den jobbiga tiden för Nöjesbladet.

– Jag tänkte att jag skulle dö. Hela framtidstänket försvann och allt bara raserades.

För drygt en månad sedan diagnostiserades tidigare ”Idol”-deltagaren och Melodifestivalen-stjärnan Renaida Braun, 22, med cancer. Kort därefter genomgick hon en operation för att avlägsna den elakartade tumören i halsen.

”Jaaaaaa, JAG BEHÖVER INTE STRÅLAS!!! Cancern hann inte spridas och läkarna tror att de fick bort allt”, skrev hon sedan på Instagram.

När Nöjesbladet träffar Renaida Braun på Diabetesgalan tillsammans med mamma Helen och kärleken Tim Lindholm berättar hon om den svåra tiden och hur allt känns.

– Tankarna snurrar fortfarande. Det är såklart bra nu, det kunde egentligen inte varit bättre, men det är bara… Det är så svårt att ta in allt.

1 av 4 | Foto: SHIMODA MEDIA
Renaida med mamma Helen och pojkvännen Tim Lindholm.

Hur gick tankarna när du fick cancerbeskedet?

– Först tappade jag allt. Jag blev helt tom. Och så tänkte jag mycket på saker som man egentligen inte vill tänka på. Jag ville inte tänka för negativt men inte heller för positivt. Det var svårt och då mådde jag skit. Tänk er själva att få ett sådant besked. Jag tänkte att jag skulle dö. Hela framtidstänket försvann och allt bara raserades. Det var verkligen jättejobbigt, säger hon och fortsätter:

– I december ska jag på en efterkontroll för att kolla att allt ser bra ut. Om det gör det ska jag göra undersökningar i fem år för att se att inte cancern kommer tillbaka.

Mamma Helen: Fruktansvärt

Intill Renaida Braun står sambon Tim Lindholm som berättar hur det har varit att stå bredvid henne under sjukdomstiden.

– Jag har försökt tänka så positivt som möjligt. Även om man tänker negativa tankar och tycker allt är jobbigt vill man inte påverka Renaida negativt. Så jag har försökt vara väldigt positiv utåt sett, förklarar Tim Lindholm varpå Renaida Braun tillägger:

– Han har varit världens bästa pojkvän. Och min mamma! De har båda följt med till sjukhuset fram och tillbaka.

Renaida Brauns mamma Helen Braun hymlar inte med hur jobbig situationen är.

– Det är fruktansvärt. Man kan inte göra någonting. Och man vet ingenting och har inte svar på hur det kommer gå. Det är bara att leva i nuet och ha det så bra som möjligt. Men nu har vi ju fått ett positivt besked och det är fantastiskt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN