Perrelli i tårar över Wilhelmsens barntragedi

Berättar i ”Stjärnorna på slottet”

Publicerad:
Uppdaterad:
Charlotte Perrellis tårar i ”Stjärnorna på slottet”.
Foto: SVT
Charlotte Perrellis tårar i ”Stjärnorna på slottet”.

NÖJE

Kjell Wilhelmsens son skulle precis födas när han dog i magen.

Tragedin får Charlotte Perrelli, 46, att bryta ihop i lördagens ”Stjärnorna på slottet”.

– Jag har själv varit extremt drabbad av just den här typen av missfall, säger artisten i SVT-programmet.

I lördagens ”Stjärnorna på slottet” är det skådespelaren Kjell Wilhelmsens dag. Han tar med Ola Rapace, Shima Niavarani, Ernst Billgren och Charlotte Perrelli på lerduveskytte och bjuder på korv med mos – en rätt göteborgaren själv lagat mycket under en period då han ströjobbade i en korvkiosk.

– Jag kunde slänga ihop en halv special på nio sekunder, berättar Wilhelmsen i programmet.

Dog före födseln

53-åringen delar även med sig av några av sitt livs allra mörkaste stunder. Hans syster Tone dog plötsligt i en akut lunginflammation och han har själv gått en lång kamp mot cancern som han hoppas bli kvitt i maj.

Foto: SVT
Kjell Wilhelmsen berättar om sonen som dog strax innan han skulle födas i ”Stjärnorna på slottet”.

Hösten 2009 skulle Wilhelmsen och hans ex-sambo Ulrika få sitt andra barn, men Valdemar dog strax innan han skulle födas.

– De skickar hem oss från sjukhuset med en död Valdemar i magen, berättar han.

– Vi kommer hem och där står min sjuåriga dotter Saga som glatt sig åt allt detta. Vagnen som vi köpt står i hallen. Det är helt absurt. Sedan går vi upp på morgonen och får Ulrika igångsatt. Sedan kommer Valdemar ut, och den tystnaden, i det rummet, när han har kommit ut…

Perrelli i tårar

När han berättar om sorgen kommer tårarna – framförallt för Charlotte Perrelli, 46.

– Jag har ju själv varit extremt drabbad av just den här typen av missfall – missed abortion (en typ av spontanabort) när barnet dör i magen – många gånger. Så jag kan relatera till smärtan, till sorgen. Man bär nog med sig det resten av livet, säger Eurovisionvinnaren i programmet.

Wilhelmsen och Ulrika hade levt separat ett tag men sorgen förde dem närmre varandra, berättar han. De hade båda passerat 40 men försökte länge att bli gravida igen. Samtidigt flyttade familjen till Thailand, där Wilhelmsen skulle spela in en av sina mest kända roller – Glenn i SVT-serien ”30 grader i februari”.

– Det hade inte alls gått bra. Vi är 43 och 44 liksom. Och så kommer vi ner till Thailand i januari och en vecka senare så är hon gravid.

”Han är med mig”

Efter nio oroliga månader kunde parets dotter Mira födas.

– Vi var gravallvarliga tills vi kunde höra hjärtljudet. Då slappnar man av, säger skådespelaren.

– Hon var så efterlängtad.

Han utbringar en skål för sina barn. Valdemar finns också fortfarande med honom, även under hans dag på slottet, menar han.

– När vi går och lägger oss i kväll, jag och Valdemar, så är han med mig. Och han kommer nog viska i mitt öra att ”du gjorde det bra, farsan”.

”Stjärnorna på slottet” sänds lördag kl 20.00 i SVT1 och på SVT. Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE