Här är alla som pratar i ”Sommar i P1” 2021

Sommarpratarna har presenterats

Från Donald Trumps rådgivare och Natos generalsekreterare till Melodifestivalvinnare, en serietecknare och Sveriges första kvinnliga astronaut.

Benjamin Ingrosso är först ut – och Zara Larsson avslutar.

– När man får frågan om att sommarprata så går det inte att säga nej, säger Agneta Sjödin om att debutera i ”Sommar i P1”.

Totalt 58 sommarpratare presenterades under torsdagen. Benjamin Ingrosso, 23, är först ut på midsommardagen.

– Det sätter lite extra press så klart, säger han och skrattar.

– Jag tänkte att jag kanske är lite för ung för att ha nånting att berätta vid 23 års ålder, men så tänkte jag ändå att visst, jag är 23, men jag har hållit på sen jag var sju-åtta år så jag tror ändå att jag har lite saker att berätta som kan vara intressant. Just det att jag har vuxit upp i nån slags bransch i så tidig ålder så har jag också upplevt väldigt mycket.

Benjamin Ingrosso.
Benjamin Ingrosso.

Pfizer-chefen sommarpratar

Avslutar säsongen gör Zara Larsson, 23, som när hon debuterade i ”Sommar i P1” för fyra år sedan inte kände till programmet.

– Nu lyssnar jag. Efter jag var med har jag lyssnat på i alla fall en majoritet av de som har pratat, säger hon under Sveriges Radios presentation av årets sommarpratare.

I årets uppställning finns författare, företagsledare, politiker och artister. Yngst är Melodifestival-vinnaren Tusse Chiza, 19, och äldst är Hedersguldbagge-pristagaren Sten Ljunggren, 82, båda debutanter i ”Sommar i P1”. Från andra sidan Atlanten kommer Sveriges första kvinnliga astronaut, svenskamerikanen Jessica Meir, 43, att medverka, så också Pfizers svenska forskningschef Mikael Dolsten, 62, och Tomas J Philipson, 59, som är professor vid University of Chicago och under flera år ingick i Donald Trumps ekonomiska råd i Vita huset och också arbetade för John McCains presidentvalskampanj.

Bland debutanterna finns även Agneta Sjödin, 53, som trots ett fulltecknat schema tackade ja direkt när hon fick frågan om att sommarprata.

– Jag tänkte ”Gud vad kul” och så tänkte jag: ”Hur ska jag hinna?” Jag har så mycket annat, med två tv-produktioner som pågår, podden där det kommer ett avsnitt varje måndag och en bok som ska vara klar i augusti. Men när man får frågan om att sommarprata så går det inte att säga nej, säger hon.

Tareq Taylor.
Tareq Taylor.
Anna Kinberg Batra.
Anna Kinberg Batra.

Schaffer: Bob Marley har inte bott i min källare

Bland återvändande sommarpratare finns bland andra författaren Nina Burton, 74, Natos generalsekreterare och tidigare norske statsministern Jens Stoltenberg, 62, och musikern Janne Schaffer, 75:

– Jag tänkte passa på att reda ut en del missförstånd. Jag har inte spelat med Toto, däremot har killarna i Toto spelat på min platta. Bob Marley har inte bott i min källare. Men jag ska berätta var han bodde. Sen ska jag även tala om några tunga saker som hänt i mitt liv, säger Schaffer i Sveriges Radios utskick.

Sommarpratare 2021 – alla namn, alla datum

JUNI

Niklas Strömstedt.
Niklas Strömstedt.
Denise Rudberg.
Denise Rudberg.

JULI

Amie Bramme Sey.
Amie Bramme Sey.
Tomas J Philipson.
Tomas J Philipson.
Agneta Sjödin.
Agneta Sjödin.
Jens Stoltenberg.
Jens Stoltenberg.
Goran Kapetanović.
Goran Kapetanović.

AUGUSTI

Tusse Chiza
Tusse Chiza
Jessica Meir
Jessica Meir
Zara Larsson.
Zara Larsson.

Sommar i P1: Här avslöjas årets värdar

Skicka inlägg
 • Torbjörn Ek

  Ja, där har ni hela listan nu. Alla som sommarpratar, med start på midsommardagen och sen varje dag till söndag 22 augusti. Benjamin Ingrosso först ut och Zara Larsson avslutar. Tack för att ni varit med och, spekulerat och tyckt till.

 • Nils van der Poel’s sommarprat kommer att bli en klassiker👍🏻❤️

  Peter
 • De flesta mycket intressanta

  Kommer välja bort ca 5 stycken

  Ann
 • Brukar i första hand försöka lyssna på de som inte är artister, författare, skådespelare eller f.d idrottare. Det finns naturligtvis bra program gjorda även av personer från dessa kategorier men för mig är programmen från andra yrkeskategorier mer "sommarpratare". Kan nog bli en del intressanta program i sommar.

  Per
 • Jag älskar Hans Rosenfeldt!

  Kalle
Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE