Adam Alsing död

Adam Alsings bror Pontus om sorgen: ”Blir mest gråt”

Berättar på årsdagen av dödsfallet – blev själv svårt sjuk i corona

Av: 

Anna & Hans Shimoda

NÖJE

För ett år sedan dog Adam Alsing i sviterna av covid-19.

Nu berättar hans bror Pontus Alsing att även han blev sjuk.

”Visade sig att jag hämtades av samma ambulanspersonal som körde min käre bror för ett knappt år sedan”, skriver han på Facebook.

Det var den 15 april förra året som tv-personligheten Adam Alsing gick bort i covid-19, endast 51 år gammal.

Hans död sände chockvågor genom Sverige och självaste statsminister Stefan Löfven beklagade Alsings bortgång.

I dag, torsdag, är det ett år sedan som Adam Alsing dog och sorgen är fortfarande mycket tung för familjen. Brodern Pontus Alsing orkar inte prata om det som hänt, men skriver om känslorna i ett sms till Aftonbladet:

”Det är en kämpig vecka, det var min storebror, men också min närmsta vän och favoritkollega som gick bort, så det blir mest gråt när jag försöker säga något”.

Bröderna Adam och Pontus Alsing.

Faktum är att Pontus Alsing själv insjuknade i covid-19 tidigare i år, vilket han sedan skrev om i ett inlägg på Facebook:

”Förra veckan mådde jag verkligen piss, feber, en huvudvärk som jag aldrig stött på tidigare, den var fruktansvärd, och en hög med symtom till”.

Tuffa tiden på sjukhus

Pontus Alsing blev sedan sämre och fick svårt att andas.

”När det började släppa blev andningen en utmaning. Det blev en nattlig tur med ambulans (utan blåljus) med för risig syresättning. Det blev lika mycket en kamp med skallen som för att få i mig tillräckligt med luft. Visade sig att jag hämtades av samma ambulanspersonal som körde min käre bror för ett knappt år sedan. Vad är oddsen!? Tårar kom, både av depp och stress I guess”.

Pontus Alsing tillfrisknade och är i dag återställd. Han har också gett Aftonbladet tillstånd att citera hans Facebookinlägg.

Adam Alsing blev 51 år gammal.

Adam Alsings familj och vänner startade förra året stiftelsen Adams Minne som ska dela ut ett stipendium varje år till en mediepersonlighet som verkar i Adams anda.

"Familjen känner en oerhörd tacksamhet gentemot all den värme som vi fått från så många fina människor. Vi kämpar fortfarande med en enorm saknad och det får vi leva med i resten av våra liv. Adam kommer vi inte att få tillbaka, men kärleken vi fått gör det lite enklare att ta sig vidare. Vår förhoppning är att stiftelsen Adams Minne blir en möjlighet för oss alla att ta vara på alla ljusa ögonblick ”, lät Adam Alsings fru Anette Alsing hälsa till Aftonbladet.

Aftonbladet har sökt Anette Alsing samt haft kontakt med Adam Alsings föräldrar Rolf och Ulla-Lena Alsing som avböjer att kommentera.

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen

Publisert:

LÄS VIDARE

Så lever familjerna från ”Three wives, one husband”

ÄMNEN I ARTIKELN

Adam Alsing död

Adam Alsing

Covid-19

Coronaviruset

Stockholm