Johannes Bah Kuhnke om ryktena: ”Det har vi inte”

Nöjesbladet reder ut namnbytena som skapat förvirring

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Stockholms stadsteater listar honom som Johannes Bah Kuhnke – och så också tv-serierna ”The Rain” och ”Black Widow”.

Men i ”Jägarna” och i nya filmen ”Jag kommer hem igen till jul” är hustrun Alice Bahs efternamn borta.

Inför fredagens filmpremiär bad Nöjesbladet filmstjärnan att reda ut namnförvirringen.

Flytten till Bryssel med nyblivna EU-parlamentsledamoten Alice Bah Kuhnke, 47, (Mp) har lett till livsförändringar för Johannes Kuhnke, 47. Inför premiären av ”Jag kommer hem igen till jul” berättar han hur han har börjat leta efter teaterroller i den nya hemstaden med omnejd.

– Jag är inte så bra på franska så därför är det en utmaning. Jag är väldigt ödmjuk så jag har sagt det att jag kan spela ett träd med tre franska repliker, det räcker för mig, säger han och skrattar.

De senaste åren har han fokuserat på film och tv, men ändå försökt att göra en teaterroll om året. Det vill han fortsätta med trots flytten till den belgiska huvudstaden.

– Nu har jag haft så mycket jobb hemma det här halvåret, plus att jag försöker etablera vårt nya liv i Bryssel, att det ska funka för barnen i skolan och få upp rutinerna där. Men efter det här halvåret ska jag försöka söka mig ut, säger han.

Alice och Johannes Bah Kuhnke
Foto: KARIN TÖRNBLOM
Alice och Johannes Bah Kuhnke

Namnförvirring

På fredag är det premiär för den nya svenska storfilmen där han spelar en av huvudrollerna mot Peter Jöback, 48, och Suzanne Reuter, 67. Men filmens eftertexter har redan väckt uppmärksamhet. Där listas han som Johannes Kuhnke, medan han i bland annat Netflix-serien ”The Rain” och Viaplays ”Black Widow” även haft sin frus efternamn inkluderat, som Johannes Bah Kuhnke.

När Nöjesbladet djupdyker i eftertexter framgår att det inte finns någon tydlig linje. I C more-serien ”Jägarna” gäller bara Kuhnke, medan Stockholms stadsteater listar honom med båda efternamnen.

– Ja, alltså. Om man kollar på IMDB så har jag alltid hetat Johannes Kuhnke. Det är väl mitt skådespelarnamn. Men sen i och med att jag är gift och privat har namnet Bah Kuhnke så har folk skrivit ut hela, säger han.

Spontant fortsätter han direkt med det som inför biopremiären gett upphov till en del spekulationer med tanke på namnförvirringen.

– Jag tror till och med att ni redan har ringt mig och frågat: ”Ska ni skilja er?”. Nej, det har vi inte gjort. Det har vi inte gjort, säger Johannes Kuhnke och skrattar.

PODD Tv-bönderna och kärleken

Gäst: Jimmys brevskrivare Susanne Bostrand. Linn berättar om sin pratstund med Josefin E, där brevskrivaren berättar sanningen om sitt ”försvinnande”. Susanne avslöjar hur relationen med Jimmy förstördes efter ett samtal bakom kulisserna.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE