Disneyskådis sparkad efter sexskandal

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:

I fredags greps Disney-skådespelaren Stoney Westmoreland av polis.

Han anklagas för att ha försökt ha sex med minderårig.

Nu sparkar Disneykanalen Westmoreland, uppger People.

Stoney Westmoreland, 48, misstänks för att försökt ha sex med en 13-åring.

Han greps i fredags av polis i Salt Like City i Utah, samma stad som Disney-serien ”Andi Mack” spelas in i och i vilken Westmoreland har en roll.

Enligt People har den amerikanska Disneykanalen gett honom sparken sedan nyheten briserade.

KSL uppger att Westmoreland ska ha träffat 13-åringen via en app. Skådespelaren använde appen för att dejta och komma i kontakt med andra av sexuella syften.

Enligt polisen i Utah ska Westmoreland ha skickat pornografiska bilder till den minderåriga personen samt uppmanat tonåringen att delta i sexuella aktiviteter och skicka nakenbilder på sig själv.

Polis genomförde gripandet när Westmoreland ska ha planerat att träffa 13-åringen på sitt hotellrum.

På fredagskvällen meddelade skådespelarens arbetsgivare att hans roll som farfar Henry ”Ham” Mack i serien ”Andi Mack” ställs in.

”Stoney Westmoreland, en skådespelare som arbetade med serien ’Andi Mack’, har gripits i Salt Lake City i dag”, säger en talesperson för Disney Channel i ett uttalande.

Stoney Westmoreland.
Foto: Craig Sjodin / TT NYHETSBYRÅN
Stoney Westmoreland.

”Med tanke på händelsen och vårt ansvar för våra anställda minderårigas bästa, har vi entledigat honom från hans nuvarande roll och han kommer inte återvända till serien, som avslutar arbetet med tredje säsongen nästa vecka.

Stoney Westmoreland har även medverkat i tv-serier som ”Scandal”, ”Breaking bad”, ”Better call Saul”, ”NCIS” och ”Gilmore girls”. Han har även synts i filmer som ”Godzilla”, ”Matchstick men” och ”Golden boy”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN