USA

Ung Disneystjärna död – gick bort i sömnen

Cameron Boyce dog i sömnen efter slaganfall

Av: 

Oscar Schau

NÖJE

Den tjugoåriga skådespelaren Cameron Boyce är död, uppger familjen för ABC News.

Han ska ha avlidit i sömnen.

Boyce, känd för sin medverkan i Disneys film ”Descendants”, TV-serien ”Jessie” och HBO:s "Mrs. Fletcher”, ska ha varit sjuk en längre tid.

– Det är med mycket tungt hjärta som vi meddelar att vi förlorade Cameron i morse, säger en talesperson för skådespelarens familj, enligt ABC News.

– Han dog i sömnen av ett slaganfall som var ett resultat av en pågående medicinsk behandling. Världen har nu tveklöst blivit utan ett av sina starkaste ljuspunkter.

Cameron Boyce gjorde filmdebut redan som nioåring i skräckfilmen ”Mirrors”, för att bara två år senare spela en roll i Adam Sandlers "Grown Ups”.

Hyllas av Disney

Efter att Cameron Boyces filmkarriär tagit fart ägnade han sig åt välgörenhet och donerade bland annat 30 000 dollar till ett vattenprojekt i Swaziland.

– Redan som liten drömde Cameron Boyce om att dela med sig av sina extraordinära konstnärliga talang. Som en ung man drevs han av sin önskan att göra en skillnad i människors liv genom sitt humanitära arbete, skriver en representant för Disney i ett uttalande, enligt ABC.

– Framför allt var han en kärleksfull och tillgiven son, broder, barnbarn och vän.

Senast på fredagen delade Cameron Boyce en bild av sig själv med sina 8,1 miljoner följare på Instagram, ett inlägg som nu översållas med hyllningar från fansen.

”Jag växte upp med dina shows, jag kommer sakna dig så mycket”, skriver en person i kommentarerna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarens trender hos Åhléns - handla kläder, skor och väskor här.

Åhlens

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen för Disney-stjärnorna

ÄMNEN I ARTIKELN

USA

Walt Disney Company