William Spetz

Komediserien ”Mäklarna” är tillbaka – hos konkurrenten

Aftonbladet avslöjar: Serien har fått nytt liv hos Dplay

Av: 

Rosanna Berg

Mäklaren Kaj Modin spelad av Kjell Bergqvist kämpar kvar på Hagamäklarna.
Mäklaren Kaj Modin spelad av Kjell Bergqvist kämpar kvar på Hagamäklarna.

NÖJE

SVT:s succékomediserie ”Mäklarna” är tillbaka efter 15 år, denna gången hos Dplay.

Men på kontoret Hagamäklarna rullar livet på nästan som vanligt.

– Det känns kanonkul att få träffa Kaj Modin igen efter femton år. Trots ständig uppförsbacke så kämpar han vidare i hopp om att få casha in, säger skådespelaren Kjell Bergqvist.

SVT:s skruvade humorserie ”Mäklarna” från 2006 är tillbaka. Men denna gång i en ny fristående tappning hos konkurrenten Dplay.

15 år har gått sedan tittare kunde följa Hagamäklarnas liv på kontoret. Vissa av de gamla karaktärerna jobbar otroligt nog fortfarande kvar så som slashasen Kaj Modin som spelas av Kjell Bergqvist och Vilma spelad av Cecilia Frode. Kajs ex-fru Maggan är fortfarande med i bilden och spelas av Lotta Tejle.

– Det känns kanonkul att få träffa Kaj Modin igen efter femton år. Trots ständig uppförsbacke så kämpar han vidare i hopp om att få casha in och kunna dra sig tillbaka med en bra slant på fickan, säger Kjell Bergqvist.

William Spetz som praktikanten Kevin och mäklaren Kaj Modin spelad av Kjell Bergqvist.

”Nästan surrealistiskt”

Ett nytt tillskott på mäklarfirman är den 20-åriga gratispraktikanten Kevin som spelas av William Spetz.

– Att få vara med på ett hörn av just nya Mäklarna känns extra speciellt eftersom jag växte upp med att titta på den serien med min mamma. Kjell och Cecilia är två personer jag beundrar väldigt mycket och det är nästan surrealistiskt att vara tillbaka med de här rollfigurerna på Hagamäklarna. Fast den här gången är jag mäklarassistent och inte en tioåring i tv-soffan, säger William Spetz.

Patrik Eklund står för regi, Ulf Malmros för manus och Veronika Öhnedal är producent. Dessutom kommer folkkära skådespelare att dyka upp i diverse biroller under seriens gång.

– Naturligtvis också roligt att återse det gamla gänget med Vilma och Maggan i Spetzen! Plus ett antal nya rävar... Dessutom är det ett sjukt roligt och intelligent manus av Uffe Malmros, säger Kjell Bergqvist.

Serien håller på att spelas in just nu och kommer att sändas i Dplay 2021.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa sommarens trender hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot

Cecilia Frode som Vilma och Kjell Bergqvist som Kaj Modin.
Publisert:

LÄS VIDARE

Dilan Gwyn blev ”skiträdd” för sin egen film

ÄMNEN I ARTIKELN

William Spetz

Kjell Bergqvist

Ulf Malmros

Cecilia Frode