”Jag tränar fyra dagar i veckan”

Thorsten Flinck om kärleken, missbruket och att fylla 60

Publicerad:
Uppdaterad:
Thorsten Flinck.
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Thorsten Flinck.

NÖJE

Idag fyller Thorsten Flinck 60 år.

Men den omskrivne regissören och skådespelaren firar inte dagen liggandes på en parkbänk – som han menar att många tror. 

– Jag ser fräschare ut än de flesta 60-åringar och tränar fyra dagar i veckan, säger Thorsten Flinck till Aftonbladet.

Regissören och skådespelaren Thorsten Flinck är omskriven för mycket, inte minst sitt vidlyftiga leverne som skapat rubriker under åren.

Idag lördag fyller denne karismatiske man 60 år och det gör han i en bra fas av sitt liv. Han är sambo med sin flickvän Daniella Karlsson, 29, i en förort till Stockholm och hon har styrt upp dagen.

– Jag brukar aldrig fira, men nu ska jag fira med folk som jag har i min närhet och som har betytt mycket för mig, men som man inte möter fysiskt speciellt ofta. Och så kommer min dotter Félice och mitt barnbarn Winston som jag inte träffat.

Hur mår du?

– Förutom corona som är svår att bortse från och som tar på alla sätt, men det vill jag inte prata om, så mår jag bra. Jag ser fram emot sommaren då jag förhoppningsvis ska spela ”Doktor Glas” och ”Paria” av Strindberg.

Du har som bekant levt väldigt hårt – har det funnits tvivel på att du skulle uppnå den här åldern?

– Nja, det fanns det nog när jag var inne i mina morfinmissbruk. De har pågått i tre omgångar kan man säga, där emellan kunde det gå flera år. Nu har jag varit frisk länge. Men när jag tryckte i mig de där jävla kartorna, jag låg på 80 stycken om dagen av det starkaste syntetiska morfinet som finns, då gick jag mot döden och så dog jag också. Det var en taxichaufför och två poliser som hittade mig vid Katarinahissen i en rabatt och de körde mig fort som fan till sjukhuset Det visade sig att jag har ett gigantiskt starkt hjärta, det är som tre i ett.

Foto: SHIMODA MEDIA
Thorsten Flinck och Daniella Karlsson.

”Man vet aldrig om vi gifter oss”

Det känns som det är ett under att du lever?

– Ja, jag får tacka Gud för att jag har fått det här starka hjärtat. Annars hade jag inte fått träffa lille Winston, min dotter Félice och hennes kille på lördag. Det ska för övrigt verkligen bli jätteroligt. En stjärna i kanten till min fina flickvän Daniella som ordnat allt. Jag hade aldrig kunnat göra det, jag tror inte att någon vill fira mig. Jag vill inte stå och få bekräftat att ingen kommer.

Du sa tidigare till oss att folk fortfarande tror att du ligger på en parkbänk?

– Ja, precis och med en kanyl i armvecket. Det kan jag inte göra någonting åt. Jag ser fräschare ut än de flesta 60-åringar och tränar fyra dagar i veckan. Jag är i bra kondition nu. Alla tror att jag är en aktiv narkoman, det lustiga är att när jag inte är påtänd så är jag driven som nu och då misstolkar folk det.

Hur är det med droger nu?

– Det händer att jag tar morfin till exempel, jag har diskbråck och får återfall ett par gånger om året. Det är ischiasnerven som gör att benet domnar bort och i mitt fall så blixtrar det i testiklarna när jag går. Det är vidrigt.

Du är som sagt tillsammans med Daniella – funderar ni på att ta relationen längre?

– Man vet aldrig om vi gifter oss, men ni får veta om det händer något. Men jag har två döttrar och Daniella har en dotter som heter Mira som är nio år så vi får se.

Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Thorsten Flinck under SVTs presentation av de artister som skulle tävla i Melodifestivalen 2020.

”SVT har ett horn i sidan till mig”

Det blev stort ståhej när du fick kicken från Mellon förra året på grund av en dom om olaga hot?

– SVT har ett horn i sidan till mig, de knullade mig i Melodifestivalfrågan. Det var jävligt märkligt. Sedan hade de den dåliga smaken att göra sig roliga på min bekostnad veckan efter, det var den där David Sundin som sa något. Att de kickade ut mig på grund av den där domen var bara en täckmantel för något annat. Någon i ledningen fick kalla fötter någon morgon och tänkte ojdå, senast tog han någon på röven, så de tog bort mig helt enkelt.

Mikael Persbrandt anklagade dig i sin självbiografi ”Så som jag minns det” för att ha tipsat Expressen om att han var på behandlingshem? Du sa att ”jag vet inte om kompisskap är möjligt längre”?

– Det var där han bröt våran pakt. Vi hade en pakt, men han valde att lyssna på en kille som var någon sorts rådgivare till honom. Han förstörde allting för all framtid. Vi har setts några gånger flyktigt, men jag har inte sett honom fysiskt på många år. För mig är Micke ett minne som betydde väldigt mycket för mig. Vi hade användning av varandra under många år. Vi formerades av varandra och gjorde bra konst.

Det finns ingen möjlighet till en återförening?

– Nej, inte när förakt finns, då går det inte. Hur mycket jag än skulle intala mig själv att vi ska ses så finns föraktet där i porerna. 

Är det någonting du ångrar i livet?

– Ja, det är det, haha! Jag ångrar så mycket i mitt liv att jag faktiskt inte ångrar någonting. Ibland måste man gå en lång omväg för att komma rätt. Och med de orden så slutar jag.

Publicerad:

LÄS VIDARE