Pernilla Wahlgrens första ord efter fortkörningen

”Har klarat mig bra”

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Pernilla Wahlgren förlorade körkoret – nu uttalar hon sig om händelsen på sin blogg.

Och hon verkar ha klarat sig bra utan att köra bil.

”Det har varit ganska skönt att slippa leta parkeringsplats om jag ska vara ärlig” skriver hon.

Det var i oktober som artisten Pernilla Wahlgren, 51, körde i 108 kilometer i timmen på en 70-väg. Därför beslutade polisen att omedelbart dra in artistens körkort.

”Det är en allvarlig överträdelse och det har inte funnits några särskilda skäl att enbart ge en varning”, skriver Transportstyrelsen i sitt beslut.

1 av 4 | Foto: AFTONBLADET / 85440
Pernilla Wahlgren är aktuell med SVT:s julkalender

Pernillas första ord

På sin blogg uttalar hon sig för första gången om händelsen i höstas.

”Ja, jag har kört 38 km för fort på en 70-väg och blev därmed fråntagen mitt körkort. Det var en tidig lördagsmorgon och jag körde i Lidingö-tunneln (som vi kallar den för) och det var så gott som ingen trafik. Jag kom upp i för hög hastighet , och just denna morgon stod polisen med laser inne i tunneln och mätte min hastighet på plats” skriver hon.

”Har varit ganska skönt”

Hon kommer få tillbaka körkoret den 13 december och Pernilla verkar inte ha påverkats nämnvärt av att inte ha fått köra bi.

”Jag har klarat mig bra med att åka taxi och få skjuts av vänner, så det har inte gått någon nöd på mig. Det har varit ganska skönt att slippa leta parkeringsplats om jag ska vara ärlig... Om två veckor får jag tillbaka körkortet , och då ska jag se till att hålla hastigheten bättre. Lovar!” skriver hon på bloggen.

Publicerad:

LÄS VIDARE