Mejla

Jan-Olov Andersson

Blixtinkallade duon till semifinal i ”På spåret”

NÖJE

De blixtinkallades i sista stund. Och lämnade SVT-studion i Göteborg med två vinster och en plats i semifinalen.

Mer osäkert dock om Louise Epstein och Thomas Nordegren kommer att ha något med slutstriden att göra i ”På spåret”.

För sista gången:

Radioprofilerna Louise Epstein/Thomas Nordegren kallades snabbt in sedan de ursprungliga deltagarna, lag Frida Boisen/Hamid Zafar, diskvalificerades när det avslöjades att han i åratal under pseudonym spridit rasistiska och homofobiska åsikter på nätet.

Helt rätt beslut. Enligt uppgifter till Aftonbladet fick de stryk i båda sina matcher. Så kanske hade ”Plura” Jonsson/Sanna Lundell om de vann stort mot Boisen/Zafar till och med kanske ha vunnit grupp 1. Nu kom de sist. Det blev bara en poäng, efter den oavgjorda matchen mot Epstein/Nordegren.

Gruppen var väldigt jämn. Matcherna slutade 30-27, 30-30 och 31-28. Resultat som antyder att inte ens vinnarna kommer att utmana om finalvinsten. För det brukar krävas högre poäng.

Men det är väldigt lätt att tycka om Louise och Thomas.

Skämtade om Tiger Woods

Hon är alltid positiv, till och med när de missat rätt svar på en fråga kan hon glatt säga att ”det är spännande”.

Han är lite mer svårflirtad, men var i går så pass uppsluppen att han när det blev en fråga om golf, till och med skämtade om sin före detta svärson.

På frågan om vad det heter när man slår ett slag över idealresultat par på varje hål, sa Thomas spontant:

– Jag har en exsvärson som är ganska bra på golf. Han gjorde ju aldrig över par på min tid.

”Ganska bra” var en kul underdrift. Tiger Woods var i många år bäst i världen på golf och gift med hans dotter Elin Nordegren. De skilde sig 2010, sedan det avslöjats att han hade varit konstant otrogen under äktenskapet.

Trots att Thomas uppenbarligen hade följt med världsstjärnan på flera golfrundor, kunde han inte svara rätt på begreppet bogey.

Så bra var lagen

Thomas Nordegren och Louise Epstein.

Betyg: 3 av 5 plus
Louise Epstein/Thomas Nordegren. Båda är erfarna radiojournalister och har även skrivit böcker, hon romaner, han faktaböcker. Sedan 2011 leder de egna populära programmet ”Nordegren & Epstein” i P1. Har tävlat två säsonger tidigare i ”På spåret”. Louise och Thomas vann med 31-28. Var två poäng bättre på resmålen, ett poäng bättre på delfrågorna.


Johan Glans och Farah Abadi.


Betyg: 3 av 5 plus
Farah Abadi/Johan Glans. Hon är programledare i radio och tv. Framför allt är hon under senare år förknippad med ”Musikhjälpen”, där hon varit programledare flera år i rad och är det i år igen. Han är en av Sveriges populäraste stå upp-komiker och har även gjort komiska roller i filmer och tv-serier. Är aktuell i SVT:s ”julkalender ”Mirakel”. Förlorade när de chansade på Dortmund och fick noll poäng på tredje resmålet Düsseldorf.

Så bra var musiken

Betyg: 3 av 5 plus
Little Dragons sångerska Yukimi Nagano var coolare än någonsin när hon i solglasögon, läckert färgglad klänning och höggravid mage sjöng Bob Marleys ”Waiting in vain” som om det vore en Sade-låt. Familjens (Johan T Karlsson) Modern Talking-tolkning satte däremot inga djupare spår.

Några andra spaningar

Kvällens skämtsamt uppgivna replik:

– Jag går hem nu… (Johan Glans, när Kristian Luuk sa Vi var så nöjda med den, apropå ordleken Öl-and, på första resmålet Borgholm).

Kvällens mest generade replik:

– Det känns som… jag kommer nog inte få det giget fler gånger. (Johan Glans erkände att han hade lett kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande på Öland, men hade ingen aning om vilken dag hon fyller år).

Kvällens erkännande: På klassresa i Tyskland stal Johan Glans med sig en skylt på Modern Talking-sångaren Dieter Bohlen hem till Sverige. Han garanterade, utan någon större övertygelse, att de hade varit 100 procent nyktra…

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa sommarens trender hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot

Av: 

Jan-Olov Andersson

Publisert:

LÄS VIDARE

Jan-Olov Andersson: Kanske betyder rutin litegrann när man tävlar i ”På spåret”

ÄMNEN I ARTIKELN

På spåret

Johan Glans

Elin Nordegren

Louise Epstein

Hamid Zafar

Sanna Lundell

Tiger Woods