Ful, andefattig och passé sociala medier-skräck

Avfölj ”Follow me” direkt

Publicerad:
”Follow me”.
Foto: Lucky Dogs.
”Follow me”.

FILM

FILMRECENSION Irriterande amerikanska bekräftelsetorskar på jakt efter likes möter onda ryssar i ”Follow me”. En skräckfilm som försöker damma av gamla klichéer – genom att lägga till nya klichéer.


Follow me
Regi Will Wernick, med Keegan Allen, Holland Roden, Denzel Whitaker, George Janko, Ronen Rubinstein.


SKRÄCK Cole (Keegan Allen) – en vloggare/influerare så irriterande att man helst vill se honom fimpad direkt – firar tio år på nätet med att åka till Moskva med sina vänner och sin flickvän. Där ska de, med hjälp av en jätterik rysk bekant, få uppleva ett extraordinärt och superexklusivt escape room, byggt i ett gammalt bolsjevikiskt fängelse.
Vad kan rimligtvis gå fel?
Regissören och manusförfattaren Will Wernick (som för övrigt tidigare har gjort en skräckfilm med just ”Escape room” som titel) försöker modernisera mer eller mindre passé skräckingredienser som elaka galningar från öst och ”Saw”-inspirerad tortyrporr (fast av det lite mildare slaget) genom att krydda dem med en matsked sensmoral kring hur det kan gå för dumma unga som är besatta av sociala medier. Men är sen även på den bollen och lyckas dessutom inte få till någon direkt poäng.

”Follow me” är en ful, andefattig och framför allt inte ens otäck historia, vars twist på slutet är det enda som är i närheten av att pigga upp.
Men jag kommer förmodligen att glömma även den efter att ha satt punkt här.

Publicerad:

LÄS VIDARE