Film

Själlös EPA-Trainspotting

”Schemers” – en film om okarismatiska entreprenörer

Av: 

Emma Gray Munthe

”Schemers”
”Schemers”

FILM

Betyg: 2 av 5 plus

Schemers

Regi Dave McLean, med Conor Berry, Sean Connor, Grant Robert Keelan, Tara Lee

FILMRECENSION Från lågbudgetdiscoarrangör till välkänd rockpromotor. Det här är filmen om starten på Dave McLeans karriär, regisserad av honom själv.

DRAMA/KOMEDI Huvudpersonen blir jagad till röjig musik, bilden fryser och en skotsk berättarröst talar om att vi befinner oss i staden Dundee, 1979. Känslan av att titta på en dammig restprodukt från "Trainspotting" sitter i från start till eftertext.

Från lågbudgetarrangör av discon till tidiga bokningar av band som Simple Minds, Ultravox, Specials, XTC och många fler. En kaosartad Iron Maiden-konsert. Så småningom den som introducerar grungen i Storbritannien och blir manager för Placebo – att musikprofilen Dave McLeans liv blir film är inte konstigt. Men när han själv regisserat har resultatet blivit en själlös serie anekdoter för dem av de närmast sörjande som själva kan fylla i luckorna. Knappt halva resan ryms, och inte en droppe kärlek till musik: "Schemers" är tyvärr bara en film om okarismatiska entreprenörer. Filmen finns att streama, men se hellre "24 hour party people" eller "Northern soul" på samma tema.

ANNONS EXTERN LÄNK

Njut av en bra ljudbok i sommar – just nu får du BookBeat gratis i en hel månad!

BookBeat

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Film

Filmrecensioner