Christian Slater filmar i Sverige

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

Ska bo i Stockholm

1 av 3 | Foto: AP
Christian Slater.

HOLLYWOOD

För 20 år sedan, innan Christian Slater söp bort sin karriär, var han Hollywoods bäst betalde skådespelare.

Med tv-succén ”Mr Robot” har han klättrat tillbaka till rampljuset.

Nu kommer han till Sverige.

– Jag ska bo i Stockholm två veckor i höst, säger han.

När Nöjesbladet träffar 46-åringen i Los Angeles uttalar han sig inte med massor av auktoritet när det gäller resan till norra Europa. Som så många amerikaner blandar han först ihop Sverige med Schweiz.

– Förlåt, förlåt, förlåt, säger han med ett generat skratt när han rättas av sin PR-person.

– Det är pinsamt. Jag vet uppenbarligen inte var jag ska.

Slater, som bland annat medverkat i ”True romance”, ”Robin Hood: prince of thieves” och ”En vampyrs bekännelser”, har en av rollerna i regissören Björn Runges kommande film, ”The wife”.

Spelar mot Bondskådis

– Glenn Close och Jonathan Pryce (”Game of thrones”, Bondfilmen ”Tomorrow never dies”) är också med. Det är en bra story och jag ser verkligen fram emot att få jobba med dem.

Handlingen utspelar sig i den litterära världen och Close spelar huvudrollen, en trogen hustru till en berömd och vänsterprasslande författare. Samma kväll som han ska ta emot ett stort författarpris i Stockholm bestämmer hon sig för att lämna sin make.

Projektet har enligt en rapport i Hollywood Reporter varit på gång i mer än tio år. Enligt tvåbarnspappan Slater är det klart att det nu blir av.

– Jag ser verkligen fram emot att få besöka Stockholm. Jag har inte gjort några större planer. Jag vill bara göra mitt jobb och kolla in staden.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN