Nicole Kidman som kraschad polis på jakt efter hämnd

Av: Jens Peterson

Publicerad:
Nicole Kidman i mörker.
Foto: Scanbox
Nicole Kidman i mörker.

Destroyer

Regi Karyn Kusama, med Nicole Kidman, Sebastian Stan, Scoot McNairy, Jade Pettyjohn, Bradley Whitford.

THRILLER Los Angeles-polisen Erin Bell raglar in som en sönderslagen boxare för att undersöka en brottsplats. En man ligger skjuten. Hon är inte ute efter att vinna någon skönhetstävling eller popularitetsomröstning. Erin Bell är förbannad och illa omtyckt även av sina kolleger. Hon har alkoholproblem och den 16-åriga dottern har valt att bo med pappan.
Erin Bell är besatt av att få tag i en brottsling som dykt upp igen. 17 år tidigare infiltrerade hon och en kollega ett gäng våldsamma bankrånare,. Nu är hon ute efter hämnd och vill få tag i ligledaren. Även om hon måste bryta lagen för att göra det.
Nicole Kidman har flera gånger visat mod som skådespelare och satsar fullt som den hålögda bittra polisen. Hon tar fram sin inre Clint Eastwood. Hon slår sig fram för att få veta sanningen, men får också oerhört mycket stryk. En stor del av filmen utspelas på Los Angeles bakgator, bland ödetomter och industriområden.

I tillbakablickar får vi se vad som hände när Erik och pojkvännen infiltrerade de kriminella. Bit för bit avslöjas mer, och historien har en spännande flätad intrig i tidshoppen. I det förflutna ser Erin Bell friskare ut. En entusiasm som slocknar i ögonen ju längre in i i nutiden vi kommer.

Publicerad: