Lady Gagas stora filmdebut får premiär i Venedig

Av: Jan-Olov Andersson

Publicerad:

Hon har hörts i många filmer.
Nu får vi även se Lady Gaga i en stor huvudroll på bio.
”A star is born” har världspremiär på filmfestivalen i Venedig fredag 31 augusti.

32-åriga popstjärnan Lady Gaga hade länge haft skådespelardrömmar, också, och de uppfylldes när hon fick en huvudroll i tv-serien ”American horror story: Hotel” för några år sedan. Hon belönades med en Golden Globe för sin roll.
I långfilmer har det bara blivit bi- eller cameoroller i sådant som actionfilmerna ”Machete kills” och ”Sin city: A dame to kill for” eller familjefilmer som ”Muppets most wanted”.

1 av 3 | Foto: Evan Agostini / AP TT NYHETSBYR N

Påkostad nyinspelning

”A star is born” kan bli biljetten in i Hollywoods riktiga filmvärld.
Det är en påkostad nyinspelning av en historia som har filmats förr. 1937 med Janet Gaynor (1906-1984) som en ung skådespelerska och Fredric March (1897-1975) som en filmstjärna på fallrepet. Hette ”Hollywood” på svenska. 1954 kom ”En stjärna föds” med Judy Garland (1922-1969) och James Mason (1909-1984) och 1976, med samma titel på svenska, kom filmen med Barbra Streisand och Kris Kristofferson.

Överglänser honom

I den nya filmen spelar Lady Gaga sångerskan Ally, som blir ihop med en äldre och mer berömd artist, Jackson Maine – spelad av Bradley Cooper – som hjälper henne få fart på karriären. Men allt kör ihop sig när hennes karriär börjar överglänsa hans.
Bradley Cooper har även regisserat filmen.
Filmen får sin världspremiär på Venedigs filmfestival, utom tävlan, två dagar efter att festivalen har startat. Sverige-premiär 5 oktober.

Publicerad:

LÄS VIDARE