Kritik mot Disney efter valet att sparka regissör

Av: Patrik Jäverbo

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Jordan Strauss / TT / NTB Scanpix
James Gunn.

Förra veckan valde Disney att sparka ”Guardian of the Galaxy”-regissören James Gunn efter att filmskaparen fått kritik för ett pedofil-skämt.

Nu slår flera personer tillbaka mot beslutet och hundratusentals personer har skrivit på en lista för att få honom återanställd.

– Jag är INTE okej med hur han behandlas, säger skådespelaren David Bautista.

Disney valde förra veckan att avskeda ”Guardian of the Galaxy”-regissören James Gunn efter det uppmärksammats att han vid ett flertal tillfällen tidigare i sin karriär skämtat om pedofili, bland annat på sociala medier. Regissören valde senare att radera fler av skämten och bad om ursäkt och förklarade bakgrunden till inläggen.

Förklaringen var att han tidigare i sin karriär varit något av en provokatör som ville chockera och sedan dess utvecklas i sitt konstnärskap och filmskapande. Trots ursäkten valde Disney ändå att sparka regissören från kommande projektet ”Guardian of the Galaxy 3”.

Backas upp av kollegor

Nu riktar flera personer och kollegor stark kritik mot Disney. Bland annat skådespelare Selma Blair som förra året berättade om övergreppen hon fått utstå i filmbranschen. Stjärnan valde att dela ett upprop där hundratusentals människor har skrivit under för att Disney ska återanställa regissören.

– Om personer straffas även om de förändras, vad lär vi då människor om att utvecklas och att lära sig av sina misstag? James Gunn är en av de goda.

En annan som har reagerat på företagets val är David Bautista, som spelar en av de ledande rollerna i ”Guardians of the Galaxy”:

– James Gunn är en av de mest älskande och godhjärtade personerna jag någonsin träffat. Han är god och bryr sig mycket om människor och djur. Han har gjort ett misstag, vi har alla gjort misstag. Jag är INTE okej med hur han behandlas.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN