Filmrecensioner

Mellanfilm utan låtschvung

”Encanto” är ett småsömnigt äventyr, men trampar ny mark

Av: 

Emma Gray Munthe

”Encanto”
”Encanto”

FILM

Betyg: 2 av 5 plus

Encanto

Regi Jared Bush och Byron Howard, med svenska röster av Sandra Kassman, Astrid Assefa, Camilo Ge Bresky, Tousin ”Tusse” Chiza


FILMRECENSION I Disneys nya film bor familjen Madrigal i ett magiskt hus i de colombianska bergen, och alla har fått varsin unik gåva. Utom Mirabel.

ANIMERAD BARNFILM På affischen skryts det om att filmen kommer från skaparna av "Frost" och "Zootropolis", och det ska sägas på en gång: "Encanto" saknar både styrkan och låtschvunget från den förstnämnda och humorn från den sistnämnda. Den står pall för en biotitt, men tål kanske inte några större mängder vuxna omtittar. "Encanto" är en på de flesta sätt typisk mellanfilm – om än en där Disney helt klart trampar ny mark vad gäller representation. 

Här berättas historien om familjen Madrigal som lever i ett magiskt hus i de colombianska bergen, och där alla fått varsin unik gåva. Styrka, väderstyre, fantastisk hörsel, speciell kontakt med djur. Alla utom Mirabel, som trots det snart inser att hon kan vara familjens sista hopp.

Det dröjer inte länge innan det första lite sömniga musikalnumret, och äventyret som följer är av den sort där inget riktigt står på spel utan mest består av en räcka saker som händer.


Visas på bio.

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Nya Bondfilmen är brutal och gripande

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Film