Komedistjärnan blir kattskurk – i Wonder woman 2

Kristen Wiig ska spela mänsklig gepard

Publicerad:

FILM

Kristen Wiig jagade spöken i nyinspelningen av ”Ghostbusters” häromåret.

Nu ska hon spela skurk i uppföljaren till ”Wonder woman” – och rollen lovar att ha riktigt klös.

I fredags bekräftade både regissören Patty Jenkins och Wonder woman själv, Gal Gadot, på Twitter att Kristen Wiig, 44, är klar för ”Wonder woman 2”.

Wiig kommer att spela Cheetah, en välbekant figur i Wonder womans värld som har funnits i flera inkarnationer. Den version som Wiig ska spela är en arkeolog och arvtagare till en förmögenhet som får superkrafter. Cheetah liknar, som namnet skvallrar om, en gepard och figuren kan jämföras med Kattkvinnan – som hon även har tampats med i serietidningarna.

1 av 3 | Foto: Warner
Gal Gadot i ”Wonder woman”.

Kristen Wiig medverkade i fem år i ”Saturday night live” innan hon lämnade sketchserien 2012 för att satsa på en filmkarriär. Sedan dess har hon gjort komedier som ”Ghostbusters”, ”Dumma mej”-filmerna och ”Bridesmaids”.

Men hon har även visat intresse och talang för allvarligare roller, i filmer som ”The skeleton twins” och ”Diary of a teenage girl”, där hon spelade mot Alexander Skarsgård.

På svenska biografer sågs hon senast i ”Downsizing” där hon hade en roll som Matt Damons fru. Hon är även på tal för den amerikanska nyinspelningen av tyska succékomedin ”Toni Erdmann”.

Det är inte så mycket än så länge som är känt om ”Wonder woman 2”. Jenkins och Gadot är klara sedan tidigare. Tanken är att den ska ha biopremiär i november nästa år.

Den första filmen fick fina recensioner och blev en kassasuccé, så förväntningarna är höga.

Publicerad:

LÄS VIDARE