Vemodigt vackert om Nalle Puh-trauma

Publicerad:
Uppdaterad:
A A Milne och Christopher Robin.
Foto: Foto: Fox
A A Milne och Christopher Robin.

FILM

Goodbye Christopher Robin

Regi Simon Curtis, med Domhnall, Gleeson, Margot Robbie, Will Tilston, Kelly McDonald, Alex Lawther.

DRAMA Nalle Puh är en väldigt söt skapelse och böckerna med start 1926 blev omedelbart älskade klassiker.
Men för pojken som var Puhs ägare Christopher Robin var det inte lika roligt. Filmen berättar om författaren A A Milne, hans 6-årige son och konsekvenserna med böckernas berömmelse. En livslång bitterhet från Christopher mot sina föräldrar för att de utnyttjade honom och hans lek för att sälja böcker.
Vi möter Alan Milne (Domhnall Gleeson) och hans hustru Daphne (Margot Robbie) när de flyttar till Sussex för att han ska få skrivro med sitt författande. Han drabbas av ångestattacker och minnen från första världskriget. Även de idylliska ljuden i sjumilaskogen där påminner honom om slaget vid Somme.
Det är sonen och hans fantasi som får igång författaren igen. Hans mamma och pappa kallar honom Billy Moon, en identitet att hålla fast vid när Christopher Robin blir ett världsberömt namn.
Barnflickan Olive (den utmärkta Kelly McDonald) står på pojkens sida, men hon har ingen makt mot föräldrarna när succén drabbar familjen.
Intressant historia och bra skådespelare. En vemodigt vacker berättelse om hur de underbart oskuldsfulla sagorna om Nalle Puh blev ett trauma för pojken som ägde leksakerna.

Publicerad:

LÄS VIDARE