Mejla

Stefan Hedmark

De sitter fast i ett flygplan – utan pilot

Första trailern för svenska thrillern Horizon line

FILM

FILMTRAILER. Han har gett oss miniserien ”Lasermannen” och filmat Klas Östergrens ”Gentlemen”.

Nu blir det ”Hollywoodpremiär” för svenske regissören Mikael Marcimain.

Det finns en liten lögn i den där ingressen. ”Horizon line” är faktiskt inte en film gjord av en Hollywoodstudio. Men tilltalet och stilen i filmen är genomamerikansk, rakt igenom Hollywood, allt för att locka en så bred internationell publik som möjligt.

I själva verket är filmen svensk, producerad av SF Studios. Det är deras första stora engelskspråkiga produktion och det är ”Snabba cash”-producenten Fredrik Wikström Nicastro som ligger bakom den. Enligt ett pressmeddelande från SF Studios ligger budgeten på 200 miljoner kronor och de pengarna har bland annat bekostat inspelningarna på Mauritius, i Dublin och Pinewood studios i Storbritannien. Det har även betalat för ”Girls”-stjärnan Allison Williams i huvudrollen.

Allison Williams och Alexander Dreymon i ”Horizon line”.
Allison Williams och Alexander Dreymon i ”Horizon line”.

Piloten får en hjärtinfarkt

”Horizon line” lanseras med den ärtiga sloganen ”Fly or die” och det är precis vad filmen handlar om. Jackson och Sara (Alexander Dreymon, Allison Williams) sätter sig i ett litet flygplan tillsammans med en pilot (Keith David), men när han får en hjärtinfarkt uppe i luften måste de försöka överleva, trots att ingen riktigt kan flyga planet.

Trailern ger lite ledtrådar till vilka strapatser som väntar dem och oss i publiken.

Allison Williams i ”Horizon line”.

I början av trailern nämns filmen ”The shallows” (2016) och det känns högst rimligt. Det var ju den där thrillern där en ung kvinna hamnar på ett grund och måste försöka ta sig i land, men en haj står mellan henne och friheten. En isolerad, farlig miljö där det gäller att vara kreativ för att överleva. Det tycks vara ett liknande upplägg i ”Horizon line”.

Möjlig svensk bioframgång

Det blir kanske inte lika minnesvärt snyggt och djuplodande som ”Call girl”, paranoiathrillern Mikael Marcimain gjorde 2012. Men vi håller tummarna för en svensk framgång här.

”Horizon line” har svensk biopremiär den 6 november.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Nordic Nest

Av: 

Stefan Hedmark

Publisert:

LÄS VIDARE

Fullt med dokumentärer om sport – här är guide till streamingpärlorna

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmtrailers

Mikael Marcimain

SF Studios