Mejla

Stefan Hedmark

Här gör Drago comeback i ”Creed II”

Första trailern för uppföljaren knyter an till ”Rocky IV”

Publicerad:

TRAILER. Creed är tillbaka i boxningsringen, fortfarande med Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vid sin sida.

Och nu vaknar spökena till liv.

I uppföljaren är Ivan Drago (Dolph Lundgren) tillbaka.

Det är synd att vi inte får se Dolph Lundgren i trailern, men ”Creed” handlar ju inte om Ivan Drago och Rocky i första hand, utan Adonis Creed (Michael B Jordan) och Dragos son, Viktor (Florian Munteanu). Det är de som ska mötas i ringen i den här uppföljaren.

Den som kan sin ”Rocky” känner igen det mesta i trailern. Både Rocky och Creeds mor varnar Adonis för att ge sig in i ringen igen, men precis som Rocky var för dum när han var ung för att stå emot drar Adonis snart på sig handskarna igen.

1 av 3 | Foto: MGM
Michael B Jordan som Adonis Creed.

Explosivt hopklippt trailer, men det är inte att undra på att det mesta ser bekant ut. Stallone har varit med och arbetat på manuset, liksom i ”Rocky”-filmerna. Hur många gånger kan man variera det här konceptet?

Vi ska inte gnälla för mycket ändå. Visst kittlar det att få se Dolph som Ivan Drago igen. Hur ser den sovjetiske mördarmaskinens liv ut nu, så många år efter kommunistimperiets fall? Är han en lakej för Putin nu? Hoppas han får tillfälle att återigen säga till Rocky ”I must break you”.

Och Jordan är så klart helt rätt som den kaxige Creed, redo att hämnas sin far som dog i ringen under en match mot Drago.

Det är oklart när ”Creed II” kommer till Sverige, men filmen har premiär i USA i november.

Av: Stefan Hedmark

Publicerad:

LÄS VIDARE