Svenske succéfilmaren gör coronaskräck

Han och frun fördriver tiden med korta rysare

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

Till vardags har svenske regissören David F Sandberg en rejäl Hollywoodbudget att leka med.

Men när han befinner sig i karantän visar han hur lite han egentligen behöver för att skrämmas.

Jönköpingssonen David F Sandberg blev känd genom sina rysliga kortfilmer på Vimeo och Youtube som hade hustrun Lotta Losten i stora roller.

De tog honom till Hollywood där hans första skräckfilm, ”Lights out” (2016), blev en hit. Därpå följde ”Annabelle: Creation” (bäst i den filmserien) och, lite överraskande, superhjälterullen ”Shazam!” (2019). Framtiden för Sandberg ser verkligen ljus ut; publiken har flockats till hans filmer och de har fått fina recensioner.

Skräms med små medel

Sedan kom coronaviruset och frös ner världens filmproduktion. Mer eller mindre i alla fall. Sandberg visar med sina nya kortskräckisar att han egentligen inte behöver de där feta Hollywoodpengarna. Han skräms fint med små medel.

1 av 3 | Foto: Ponysmasher
Lotta Losten i ”Not alone in here”.

Än så länge under karantänperioden har han släppt två nya kortfilmer på sin Youtube-kanal ponysmasher: ”Shadowed” och ”Not alone in here”. Båda filmerna har Lotta Losten i huvudrollerna. Den första är tydligt besläktad med ”Lights out”. Den sistnämnda ser du i klippet längst upp i artikeln. Får en att inte vilja vara ensam hemma...

Underhållande och lärorikt

Det sköna med Sandberg är att han inte nöjer sig med kortfilmerna – efter varje rysare bjuder han på en uppföljande kortfilm där han tar oss bakom kameran. Både underhållande och lärorikt.

Förhoppningsvis även inspirerande för nyfikna, färska filmartalanger.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook och följa oss på Instagram för nyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publicerad:

LÄS VIDARE