En dussinjulrulle med ovanligt bra affischnamn

Kurt Russell och Goldie Hawn spelar tomtepar i ”The christmas chronicles 2”

Publicerad:
Uppdaterad:
Goldie Hawn och Kurt Russell i ”The christmas chronicles 2”.
Foto: Netflix.
Goldie Hawn och Kurt Russell i ”The christmas chronicles 2”.

FILM

FILMRECENSION Uppföljaren ”The christmas chronicles 2” är lång och ful och som julfilm ingenting speciellt.
Men det är inte varje dag man ser Kurt Russell och Goldie Hawn – ett av Hollywoods mest långlivade kärlekspar – spela mot varandra.

Så det är ju ändå någonting.


The christmas chronicles 2
Regi Chris Columbus, med Kurt Russell, Goldie Hawn, Darby Camp, Jazhir Bruno, Julian Dennison, Judah Lewis, Kimberly Williams-Paisley.


JULKOMEDI Kurt Russell är tillbaka som jultomten i en uppföljare till 2018 års ”The christmas chronicles”, och den här gången är hans livspartner sedan 80-talet, Goldie Hawn, med som tomtemor, efter att bara ha gjort en cameoroll i den första filmen. Vilket betyder att det här är powerparets första gemensamma film sedan ”Tjejen som föll överbord” 1987.
Chris Columbus, som kan både julfilms- och fantasygenren, har regisserat.
Det låter bra. Och visst har den här filmen en del inspirerade inslag. Men den är både för lång och för ful. Inte en pinal, inte en snöflinga, inte en enda miljö ser ut att vara på riktigt. Och speciellt rolig är den inte heller – även om både Russell och Hawn har kopplat på stora charmen.
Den här gången börjar äventyret i Mexiko, där Kate Pierce (Darby Camp), nu lite äldre, surar för att hennes mamma har träffat en ny man. Hon vill rymma, men vips så slängs hon och hennes potentielle styvbror, den räddhågsne Jack (Jazhir Bruno), i stället in i ett maskhål, och landar på Nordpolen.
Den illvillige hjärnan bakom tilltaget är Belsnickel (Julian Dennison) – en av tomtens före detta nissar, som drabbades av en förbannelse efter att ha uppfört sig illa och numera är fast i en mänsklig kropp. Och nu måste Kate och Jack hjälpa tomten och tomtemor att stoppa hans diaboliska plan, och rädda julen.
Resten är så att säga vad det är. En dussinjulrulle med två ovanligt bra affischnamn.


”The christmas chronicles 2” har premiär på Netflix den 25 december.

Publicerad:

LÄS VIDARE