Sympatisk Tom Hanks i lågmäld västern

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

News of the world

Regi Paul Greengrass, med Tom Hanks, Helena Zengel, Elizabeth Marvel.


FILMRECENSION. Tom Hanks är en av Hollywoods mest sympatiska stjärnor.

Därför är han som skräddarsydd för denna lågmälda västern.

VÄSTERN. Regissören Paul Greengrass och stjärnan Tom Hanks återförenas sju år efter ”Captain Phillips”, den spännande filmen där han spelar sjökaptenen som tas som gisslan av somaliska pirater.
Här är det mer stämning än spänning.
Året är 1870. Kapten Jefferson Kyle Kid (Tom Hanks) är en veteran från amerikanska inbördeskriget som försörjer sig på att åka runt och mot betalning samla folk och läsa högt ur tidningarna. Sympatiske Hanks är perfekt som en godhjärtad man som bara vill att alla ska bli upplysta och leva i fred med varandra. Och folk är nyfikna på vad han berättar. På den tiden fanns ingen sajt som höll folk upplysta 24/7.
Längs vägen får han en besvärlig 10-årig flicka (Helena Zengel) på halsen. Hon vägrar prata. Hon har varit bortrövad av en indianstam. Nu ska han föra henne tillbaka till de avlägsna släktingar hon har.
En road movie till häst genom Texas. Paul Greengrass, så bra med actionscener i ”Bourne”-filmerna, har iscensatt lite konflikter och pang-pang, för banditer ser en blivande prostituerad i den unga flickan. Och kapten Kid tänker inte svika henne.
En lågmäld västern. Känns hela tiden rätt för oss som gillar genren, men det hade inte skadat med lite mer dramatik.

Filmen visas på Netflix.

Publicerad:

LÄS VIDARE