83-åriga Edie tänker bestiga ett berg

Simpla genvägar i manuset, men vackra naturbilder

Av: Jens Peterson

Publicerad:

Edie

Regi Simon Hunter, med Sheila Hancock, Kevin Guthrie, Amy Manson.


DRAMA. Skådespelaren Sheila Hancock var 83 år när hon spelade in den här tungsinta vandringen. Om en änka som ångrar hela sitt gifta liv. I upptakten dör hennes make, som hon avskyr, och den vuxna dottern vill sätta Edie på ålderdomshem.

Men Edie vill ha ett sista äventyr. I barndomen brukade hon campa och vandra med sin pappa. De skulle bestigit berget Suilven i Skottland. Det blev aldrig av. Nu ska det bli av.

Edie är på väg att ångra sig när nattåget rullar mot Inverness. På morgonen stöter hon ihop (verkligen stöter ihop) med unge Johnny som får dåligt samvete för krocken och hjälper henne. Johnny visar sig, manusförfattaren hade tur där, jobba i traktens friluftsaffär och är expert på att hjälpa folk att ta sig upp på berget.

1 av 2 | Foto: Arrow
”Edie”.

Först bråkar de två, vilket inte skildras trovärdigt, och sedan blir de vänner. Även om Edie är en rejält grinig typ. Det finns mycket som är dystert i hennes liv. Johnny hjälper henne hitta nya kläder och ny utrustning. Edie 2.0.

Naturbilderna är bäst. Tekniken med kameror på drönare ger även filmer med ingen budget chansen att få sensationellt flygande foto, och skotska högländerna gör sig väldigt bra på bioduken. Manuset tar simpla genvägar, men Sheila/Edie kämpar på imponerande i den tuffa uppförsbacken.


Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN