Aftonbladets läsare bestämmer – utser Guldbaggens publikpris

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Det är upp till dig.

För tredje året i rad utses Guldbaggens publikpris av Aftonbladets läsare.

– Vårt samarbete med Filminstitutet kring Guldbaggegalan ger folket makten, säger Andreas Hansson, nöjeschef på Aftonbladet.

”Britt-Marie var här”, ”En del av mitt hjärta”, ”Sune – Best man”, ”Hasse & Tage – En kärlekshistoria” eller ”Jag kommer hem igen till jul”.

Det är de fem mest sedda svenska filmer på bio under 2019, som nu har chansen att kamma hem Guldbaggens publikpris i år.

För tredje året i rad är det, med start i dag, Aftonbladets läsare som röstar fram vilken film som ska vinna det åtråvärda priset.

– Aftonbladet älskar film, internationellt med egen bevakning i Hollywood och på stora filmfestivaler men inte minst svensk film med rikligt med läsning i form av intervjuer, fördjupning och recensioner. Vårt samarbete med Filminstitutet kring Guldbaggegalan ger dessutom folket makten och våra läsare en guldkantad chans att vinna biljetter till den stjärnbeströdda galan, säger Andreas Hansson, nöjeschef på Aftonbladet.

1 av 5
”Britt-Marie var här”.

”Publikens röst väger tungt”

Den direktsända galan i SVT äger rum på Cirkus i Stockholm den 20 januari. Skådespelaren och komikern Emma Molin leder galan för andra året i rad.

– För tredje året i rad utser vi Guldbaggens publikpris i samarbete med Aftonbladet, och nu låter vi för första gången priset vara en Guldbagge-statyett. En annan nyhet är att röstningen handlar om de fem filmer som haft flest biobesök under året. Röstningen skapar ett enormt engagemang vilket är roligt för den svenska filmen, publikens röst väger tungt. I år finns även chans att vinna gratis årskort på bio genom ett samarbete med Filmdistributörerna och Sveriges Biografägareförbund, säger Rebecka Ioannidis Lindberg, kommunikationschef på Svenska Filminstitutet.

Så röstar du

Omröstningen hittas på guldbaggen.aftonbladet.se, där du också läsa mer om både filmerna och tävlingsvillkoren. Du kan rösta en gång om dagen. Alla som röstat har chansen att vinna vip-biljetter till galan på Cirkus i Stockholm och ett årskort som ger fri entré på alla svenska biografer.

Publicerad:

LÄS VIDARE