Mejla

Stefan Hedmark

Här är första trailern till nya Lejonkungen

”Circle of life” får en att rysa av vällust – igen

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

FILMTRAILER. Disney har ett helt gäng av nyinspelningar på gång. Vi har fått förhandstittar på ”Aladdin” och ”Dumbo”. Nu till jul kommer dessutom Mary Poppins tillbaka på bio.

Men håll i hatten, för frågan är ändå om inte den hetaste nyinspelningen kan bli ”Lejonkungen”.

Det animerade originalet hänförde en hel värld 1994 och var verkligen peak Disney under en framgångsera som exploderade med ”Den lilla sjöjungfrun” (1989). Efter ”Lejonkungen” fortsatte förvisso succéerna, men man kunde känna hur kvaliteten sjönk en smula med filmer som ”Pocahontas”, ”Ringaren i Notre Dame” och ”Herkules” i slutet av 90-talet.

1 av 4 | Foto: Disney
”Lejonkungen”.

Trailern bjuder på bekanta tongångar – ”Circle of life” och så den där öppningsscenen där en nyfödd Simba presenteras för lejonkungens rike. Det är så nära originalet att man återigen kan undra om det inte känns lite... meningslöst? Men nog ryser man till av vällust.

Jon Favreau regisserade nyinspelningen av ”Djungelboken” och det är även han som ligger bakom ”Lejonkungen”.

Största namnet i rollistan är tveklöst Beyoncé som gör rösten till Nala. I övrigt hör vi Donald Glover som Simba, James Earl Jones som Mufasa (det är bara han som hörs i trailern) och Chiwetel Ejiofor som Scar. Och så Seth Rogen och Billy Eichner som Pumbaa och Timon.

Hans Zimmer vann en Oscar för originalet och återvänder som kompositör. Det gör även Elton John; han, Tim Rice och Beyoncé ska enligt rapporter bidra med en ny låt.

”Lejonkungen” har svensk biopremiär den 17 juli.

Publicerad:

LÄS VIDARE