TV4-profil misstänkt för sexuellt övergrepp

TV4-profilen släpps på fri fot

Inte längre våldtäktsmisstänkt

Av: 

Josefin Silverberg

FILM

TV4-profilen som häktades misstänkt för våldtäkt släpps.

– Efter ytterligare förhör i ärendet försvagades misstanken och jag har nu försatt honom på fri fot, säger åklagare Christina Voigt till Aftonbladet.

När Stockholms tingsrätt under fredagen valde att gå på åklagare Christina Voigts linje var Björn Sandin, som försvarar TV4-profilen, besviken. Han ansåg att det åklagaren lade fram inte räckte för häktning. Därför överklagade han och hans klient ärendet till hovrätten.

Någon hovrättsförhandling blir dock inte nödvändig. Under måndagen har åklagaren fattat beslut om att släppa TV4-profilen på fri fot.

– Jag släppte honom precis. När vi hållit ytterligare förhör i ärendet har misstanken försvagats. Han är inte längre misstänkt för fullbordad våldtäkt, säger Christina Voigt.

”Det vi hoppats på”

Om det kommer bli någon annan brottsmisstanke är ännu inte klart. Det kommer åklagaren ta ställning till längre fram. Om det är via förhör med TV4-profilen eller med den person som utsatts som åklagaren kommit fram till beslutet vill Voigt inte kommentera.

– Jag är naturligtvis glad över att han försätts på fri fot. Det var det vi hade hoppats på under häktningsförhandlingen, säger mannens försvarare Björn Sandin.

TV4-profilen greps under förra veckan, misstänkt för våldtäkt på en person. Uppgifter kom då att den misstänkta våldtäkten skulle ha skett i en arbetsrelaterad situation.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

Hbo Max

Publisert:

LÄS VIDARE

Tidernas bästa och värsta presidenter på film och i tv-serier

ÄMNEN I ARTIKELN

TV4-profil misstänkt för sexuellt övergrepp

Sexualbrott

Brott

TV4

Stockholm

AB Voice