Blake Lively

Skruvat och våldsamt underhållande mysterium i ”A simple favor”

Av: 

Karolina Fjellborg

”A simple favor”.
”A simple favor”.

FILM

FILMECENSION Anna Kendrick och Blake Lively är båda bättre än någonsin i Paul Feigs svart komiska villaförortsmysterium ”A simple favor”.

Betyg: 4 av 5 plus
A simple favor

Av Paul Feig, med bl a Anna Kendrick, Blake Lively, Henry Golding, Andrew Rannells, Rupert Friend och Linda Cardellini.


THRILLERMYSTERIUM/SVART KOMEDI Anna Kendrick och Blake Lively gör båda två karriärbästa insatser i Paul Feigs giftiga och våldsamt underhållande "A simple favor". Ett svart komiskt mysterium i välbärgad villaförortsmiljö, där "Gone girl" möter "Big little lies".
Kendrick spelar den präktiga hemmamamman och änkan Stephanie, som ägnar dagarna åt att pyssla, baka och tipsa andra mammor om ditten och datten i sin videoblogg.

Lively spelar hennes totala motsats Emily. En cynisk, allmänt urtjusig kvinna med en het man (Henry Golding), ett lyxigt hus, en respektingivande karriär och en kärlek till starka drinkar.
Deras söner går i samma klass och en otippad vänskap mellan de två kvinnorna uppstår. Men en dag försvinner Emily plötsligt spårlöst, efter att ha bett Stephanie om att ta med hennes son hem från skolan (titelns enkla tjänst).
Stephanie börjar nysta i försvinnandet och blir något av en amatördetektiv, samtidigt som hon nästlar sig in i Emilys hus och familj – och vändningarna avlöser snart varandra i en allt mer bisarr historia.
"A simple favor" spårar ur på upploppet, men är fram till dess ett så vasst och roligt hopkok av social satir, kolsvart komedi och skruvad psykologisk thriller, utan en enda död minut, att den som helhet ändå landar stadigt på fötterna.
Tråkigt har man i alla fall aldrig.


”A simple favor” har biopremiär den 28 september.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera


Publisert:

LÄS VIDARE

Tidernas bästa och värsta presidenter på film och i tv-serier

ÄMNEN I ARTIKELN

Blake Lively

Anna Kendrick

Paul Feig

Filmrecensioner