Cannes

Mycket sex och naket i en mycket fransk film

Av: 

Jan-Olov Andersson

FILM

Betyg: 2 av 5 plus

Passionen

Regi Danielle Arbid, med Laetitia Dosch, Sergei Polunin, Lou-Teymour Thion.


Mycket sex och naket.

”Passionen”, efter en roman av Annie Ernaux, är en mycket fransk film.

DRAMA. Hon är het i filmbranschen nu, 81-åriga franska författaren Annie Ernaux. Audrey Diwans ”L'événement”, baserad på boken från 2000, om en ung student som gör abort i 1960-talets Frankrike, vann Guldlejonet på årets Venedigfestival.

Den här filmen, baserad på ”Sinnenas tid” från 1991, skulle ha varit med i Cannes i fjol, på den festival som blev inställd.

Kanske var festivalen ute efter att få lite skandalrubriker, för det är mycket sex och naket. Men inte så mycket mer, tyvärr.

Vi möter Hélène (Laetitia Dosch) , frånskild litteraturprofessor med en tonårsson (Lou-Teymour Thion), när hon berättar att hon inte gjort annat än väntat på en man sedan september. Sedan rullas historien upp. Hur hon träffade en karismatisk man, Alexandre (Sergei Polunin), som pendlar mellan sin familj i Moskva och ett jobb på ryska ambassaden i Paris. De börjar ligga med varandra. Hon blir kär, han är bara ute efter sex, när han vill. Dosch är bra, visar alla känslorna på en och samma gång. Ryske balettdansören Polunin må vara stilig, men är annars totalt uttryckslös.

Därför blir det så småningom svårt att engagera sig i Hélènes öde, i varför hon blir så besatt av en man som ger henne bra sex, men inget annat.

Filmen visas på bio.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så levde och dog Bondskurkarna på riktigt – 24 öden

ÄMNEN I ARTIKELN

Cannes

Paris

Filmrecensioner