Långtråkig returmatch i Rocky-serien

Av: Jens Peterson

Publicerad:
Ska Sylvester Stallone kasta in handduken?
Foto: UIP/Sony
Ska Sylvester Stallone kasta in handduken?

FILM

Creed II

Regi Steven Caple jr, med Michael B Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Florian Munteanu, Dolph Lundgren, Phylicia Rashad.

DRAMA ”Creed II” är en oerhört pratig uppföljare som bockar av alla boxningsfilmens klyschor. Den är två timmar och 10 minuter men det känns som om man suttit i biosalongen sedan 1976 när Sylvester Stallones skapelse ”Rocky” slog knock på biopubliken.
Han vandrar fortfarande omkring i samma hatt och med samma musik i samma sorts scener. Stallone har skrivit de mest genomarbetade replikerna åt sig själv. Han spelar vis rådgivare i både boxning och kärlek, och pratar som om han krystade fram budskap till kylskåpsmagneter.
I första ”Creed”, som hade liknande diskussioner och liknande träning, bestämde sig Adonis ”Donnie” Johnson att bli boxare som sin pappa. Världsmästaren Apollo Creed slogs ihjäl under match i ringen mot ryssen Ivan Drago, skildrat i ”Rocky IV” 1985. Nu ska Apollos son möta Dragos son. Vilket betyder comeback för Dolph Lundgrens Ivan, som stirrar ilsket, och Brigitte Nielsen som spelar hans ex-fru och stirrar ilsket.
Michael B Jordan är en bra skådespelare och familjescenerna med Tessa Thompson som hans flickvän artisten är bäst. Men även de tar för lång tid.
Långtråkig med slött berättande som känns vilse i geografin. Många hjärnskakningar blir det.

Publicerad: