Eurovision song contest

Eurovision-favoriten slår tillbaka efter kroppshånet

Maltas Destiny: ”Det här är ingen gimmick – det här är min verklighet”

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

ROTTERDAM. Maltas artist slår tillbaka efter kroppshånet.

Destiny Chukunyere, 18, tänker inte låta sig knäckas av hatkommenterar på nätet.

– De kan säga vad de vill, det gör mig bara mer populär och alla pratar om mig, så det är väl bra, säger hon.

Maltas Destiny Chukunyere ligger i topp på vadslagningslistorna i Eurovision och slår nu tillbaka mot de nättroll som kroppshånade henne efter sin första repetition.

Destiny tävlingsbidrag ”Je me casse” handlar om kvinnlig styrka och självbemyndigande och till slut fick hon nog av att läsa negativa kommentarer om sitt utseende.

Destiny kroppshånades efter att ha repeterad i sin illrosa klänning i Eurovision.
Maltas Destiny under sitt första rep på Eurovision-scenen i Rotterdam.

”Kanske inte en storlek 6 som samhället är van vid”

Hennes illrosa outfit väckte uppståndelse bland fansen, men på nätet flödade också hatiska kommentarer som kommenterade hennes utseende och storlek.

”Klänningen jag bar under första repet har definierad exakt vad självbemyndigande faktiskt handlar om. Jag kanske inte är en storlek 6 som samhället är van vid, kanske klänningen eller imagen är mer viktig än en artists framträdande, men jag är här för att göra mitt jobb. Det här är ingen gimmick. Det här är min verklighet”, skrev hon på Instagram efter repet.

Till sin andra repetition på torsdagen hade hon bytt klänning till en silverfärgad.

– Det beror inte på folks kommentarer. Vi repeterar. Vi har så klart fler än en outfit, vi har fler än två till och med. Vi håller på att testa för att se vad som ser bäst ut i ljuset och med vår vision. Det är därför som jag hade en annan klänning idag, säger hon till Aftonbladet.

Till sin andra repetition bytte Maltas Destiny till en silverfärgad klänning: ”Vi har så klart fler än en outfit med oss”

Vad fick dig att känna att du behövde säga ifrån på Instagram?

– Framför allt var det riktat till andra som saknar självförtroende och som kan behöva en boost, att de får se hur jag hanterar och tacklar hat. Det är sorgligt... jag menar, det är bra med konstruktiv kritik, men det beror ju på hur man formulerar det.

Är hårdhudad

– Det var därför jag lade upp bilden för att visa kvinnor att de ska känna sig självbemyndigade även om folk riktar hat mot en, att man ska omge sig med personer som älskar en, som önskar ens bästa och som alltid kommer finnas där för en.

Själv känner hon att hon kan se förbi hånet på nätet.

– Helt ärligt, jag bryr mig inte om vad de säger. De kan säga vad de vill. Och det är väl bra. Det gör mig bara mer populär och alla pratar om mig, så det är väl bra, säger hon och skrattar.

– Man får komma med kritik, men det beror på hur man formulerar sig. Mig påverkar det inte, kanske för att jag är hårdhudad. Jag var likadan när jag var yngre, jag kanske inte trodde lika starkt på mig själv, men jag lät mig aldrig påverkas av folks åsikter, säger hon.

Destiny tävlar mot Tusse, 19, i Eurovision song contests första semifinal tisdag 18 maj 21.00 i SVT1.

Aftonbladets reporter Torbjörn Ek på coronasäkert avstånd från Maltas Destiny Chukunyere på plats i Rotterdam

ANNONS EXTERN LÄNK

Upptäck höstens nyheter från Carin Wester – handla hos Åhléns här

Åhléns

Publisert:

LÄS VIDARE

Så blev Sverige en supermakt i Eurovision

ÄMNEN I ARTIKELN

Eurovision song contest

Destiny Chukunyere

Rotterdam

Melodifestivalen