Han vinner Melodifestivalen i Luleå enligt oddsen

Mohombi plockar hem finalplatsen i Mello med låten ”Winner”

Av: Fanny Westling

Publicerad:
Uppdaterad:

LULEÅ. Sångtiteln på Mohombis låt verkar bli synonym med hans pallplats i kväll, om man ska tro spelbolagens odds.

Men vilka som tar sig vidare efter det är ännu oklart.

Sonen till kungen av Meni Kongo verkar krönas till kungen av Luleå-Mello i kväll. De flesta spelbolagen har Mohombi Nzasi Moupondo, 33, som solklar favorit att direktkvalificera sig till final i Melodifestivalens tredje deltävling.

Den som spelar på hans bidrag ”Winner” får endast 1,3 gånger pengarna tillbaka.

Men vem som kniper den andra finalbiljetten och vilka som går till andra chansen är inte lika skrivet i sten. Sedan början av veckan har fyra bidrag varit aktuell för de tre platserna, enligt spelbolagen.

Skarpa svängar för Faith och Anis

På onsdagen innan veckofinalen får experter och journalister lyssna på bidragen, och ger därefter sitt omdöme. När oddsmakarna skapar oddsen är detta en viktig hållpunkt.

Denna veckan var en av kritikernas favorit debutanten Faith Kakembo, 34, och hon seglade då upp som trolig att gå vidare till finalen i Friends arena.

Men där höll hon sig inte länge.

Aftonbladets musikrecensent Markus Larsson , som hyllar hennes bidrag ”Crying rivers”, skriver: ”Ballader har ett tufft liv i tävlingen. De kräver ett tålamod som knappt existerar längre, varken här eller i resten av samhället.”

På fredagens genrep genomförs en publikomröstning av Melodifestivalklubben, vilket är en annan viktig hållpunkt för oddsmakarna. Där Faith hamnade på femteplats, och det är också där spelbolagen placerar henne på odds-listorna under lördagen.

Anis Don Demina, 26, har haft samma odds-resa som Faith, fast spegelvänd. Efter fredagens publikundersökning gick bidraget ”Vem är som oss” från att inget av spelbolagen trott att han skulle gå vidare över huvud taget, till att vara den som är mest trolig att gå vidare till final tillsammans med Mohombi.

Mohombi och hans låt ”Winner” är spelbolagens favorit i kväll.
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD/AFTONBLADET
Mohombi och hans låt ”Winner” är spelbolagens favorit i kväll.

Aftonbladets favoriter till andra chansen

När man gör ett nedstamp på oddsjämförelsesajten Eurovisionworld under lördagseftermiddagen är det Mariette Hansson, 37 och Drängarna som verkar gå vidare till andra chansen.

Men om man ska tro Aftonbladets läsare är det de som går vidare till final. I frågan som legat på vår sajt är det nämligen de som är favoriterna.

De får lämna

Någonting som oddsmakarna har varit överens om hela veckan är att de tror att Albin Johnsén och Amanda Aasa får lämna Melodifestivalen i kväll.

Men en sak som är säker med odds är att de bara är gissningar. Vem som faktiskt vinner eller försvinner, det vet vi först klockan 21.30 i kväll.

Publicerad:

LÄS VIDARE