Spelet bakom Werners bidrag: Miss Li kunde ha sjungit

Skivbolaget försöker tysta ner frågorna: ”Har varit ett drömnamn för Christer Björkman”

Av: Andreas Hansson, Cecilia Wugk, Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

GÖTEBORG. Miss Li ”visste inget”. Mimi Werner vägrar svara på frågor.

Båda hänvisar till skivbolaget Sony som inte går att nå.

Det märkliga spelet bakom Mimi Werners bidrag i Melodifestivalen kan tyda på att Miss Li skulle ha framfört låten.

– Hon har varit ett drömnamn för Christer Björkman, säger Nöjesbladets schlagerexpert Tobbe Ek.

Linda ”Miss Li” Carlsson är en av personerna som skrivit Mimi Werners bidrag ”Songburning” i Melodifestivalens andra delfinal.

Men själv säger hon att hon inte visste om att låten skickats in. Ingen annan inblandad vill heller svara på frågor om artistens medverkan.

Miss Li står heller inte med som låtskrivare utan har bakats ihop med sin pojkvän Sonny Boy Gustafsson under pseudonymen Niki Niki.

– Kort och gott har jag inte vetat om att den vart inskickad. Jag började skriva en låt för tre år sedan som heter ”Songburning”. Jag vet inte vad jag har gjort eller inte gjort på den nuvarande låten, sa Miss Li i torsdags och hänvisade till skivbolaget Sony för att förklara vad som hänt.

När Mimi Werner konfronteras med uppgifterna vill hon först inte lämna någon kommentar.

– Det har vi sagt om att vi inte ska prata om.

”Björkmans drömnamn”

Efter att hon får ta del av vad Miss Li sagt ser hon brydd ut och säger att det är av respekt för henne som de bestämt att inte svara på några frågor.

– Jag säger ingenting om det, jag måste prata med Linda.

Enligt uppgift till Nöjesbladet var ”Songbird” det sista bidraget att bli klart för årets Melodifestival, vilket skulle kunna betyda att Miss Li in i det sista själv var aktuell för att medverka i tävlingen.

– Miss Li har varit ett drömnamn för Christer Björkman sedan innan hon skrev Mariettes “Don't Stop Believing” 2015. Att ”Songburning” blev den sista låten att utses till årets festival gör att det ligger nära tillhands att anta att Christer Björkman gjort allt för att få Miss Li att själv framföra låten, säger Nöjesbladets schlagerexpert Tobbe Ek.

Enligt Miss Li hade hon aldrig i åtanke att vara med i Melodifestivalen med låten.

– Jag fick ett mejl om att ”din låt har skickats in” i december, dagen innan i princip. Då var det: ”jaha, men jag hade inte tänkt vara med och tävla i Mello”. Men jag känner Mimi och önskar henne all lycka, sa Miss Li i torsdags.

Skivbolaget svarar inte på frågor

Under fredagskvällen hade Mimi Werner fortfarande inte pratat med Miss Li utan hänvisar alla frågor till sitt skivbolag.

– Det där är rörigt alla de där frågorna får ni ta med skivbolaget, vi är sex personer som skrivit låten namn finns på alla låtskrivare, om man vill veta mer om det och bakgrunden får man ta det med mitt skivbolag.

Men representanter vid skivbolaget Sony har inte gått att nå.

Mimi Werners presskontakt Birgitta Haller har lovat att förmedla kontakt till skivbolagspersoner men har sedan inte gått att nå på varken telefon eller sms under det senaste dygnet. Miss Lis presskontakt Christina Bredberg har inte svarat på telefon eller sms sedan i onsdags trots upprepade försök

Miss Li menar att relationen till Mimi Werner är bra. Detsamma säger Mimi Werner.

Är det några ”hard feelings” mellan er?

– Nej vi är superbra vänner, hon är en fantastisk artist och jag respekterar henne fullt ut. Hon är underbar, säger Mimi Werner.

Efter lördagens deltävling svarar skivbolaget BMG via Birgitta Haller på sms och förnekar att Miss Li skulle varit aktuell som artist.

”Nej, det stämmer inte. Och Mimis bidrag var det allra sista att få besked om medverkan. Alla inblandade fick därför besked väldigt sent.”

Publicerad:

LÄS VIDARE